REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

J. K. Rowling napovedala pet filmov o fantastičnih bitjih

J. K. Rowling napovedala pet filmov o fantastičnih bitjih

Britanska pisateljica J. K. Rowling je napovedala, da bodo po njeni knjigi Fantastic Beasts And Where To Find Them namesto trilogije posneli pet filmov. 51-letnica, ki piše scenarije, je oboževalce z napovedjo presenetila na prireditvi v Londonu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Vedno smo vedeli, da bo več kot en film, to smo vedeli že od začetka, zato smo najprej napovedali trilogijo," je dejala Rowlingova. Dodala je, da je zdaj načrtovanje v končni fazi in da je zato prepričana, da bodo po tej knjigi posneli pet filmov.

Rowlingova je v četrtek namignila, da bo v seriji prisoten tudi lik Albusa Dumbledora, ravnatelja čarovniške akademije Bradavičarka, poroča britanski BBC. Kdo bo igral vlogo Dumbledora, ni znano. V filmih o Harryju Potterju sta Dumbledora upodobila leta 2002 umrli Richard Harris in Michael Gambon.

Premiera prvega iz serije filmov bo novembra. V vlogi glavnega junaka, čarovnika in strokovnjaka za fantastična bitja Newta Scamanderja bo nastopil oskarjevec Eddie Redmayne.

V filmu, ki ga bo režiral David Yates, režiser zadnjih štirih filmov o čarovniku Harryju Potterju, bodo nastopili tudi Katherine Waterston, Collin Farrel in Jon Voight. Dogajanje je postavljeno v New York več desetletij pred dogajanjem v filmih o Harryju Potterju.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek