REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Federer in Đoković za naslov v Cincinnatiju

Federer in Đoković za naslov v CincinnatijuNovak Đoković | VIR: Pixsell

Teniški masters v Cincinnatiju bo imel zvezdniški finale, saj se bosta za naslov udarila Švicar Roger Federer in Srb Novak Đoković. Prvi nosilec 6,3 milijona dolarjev vrednega mastersa Federer je v polfinale napredoval po predaji Belgijca Davida Goffina, enajsti nosilec Đoković pa je v treh nizih s 6:4, 3:6 in 6:3 premagal Hrvata Marina Čilića.

Zmagovalec Wimbledona Đoković se lahko z morebitno zmago vpiše v zgodovino tenisa, saj še nikoli doslej nobenemu igralcu ni uspelo osvojiti vseh devet mastersov, Srbu pa manjka le še naslov v Cincinnatiju.

Upam, da bom tokrat uspešen, napoveduje Đoković pred dvobojem

Federer; drugi igralec sveta je proti Goffinu vodil s 7:6 in 1:1, ko je slednji zaradi poškodbe rame predal dvoboj po 62 minutah igre, pa je doslej že sedemkrat osvojil ta masters in bo lovil že osmo lovoriko.

"Kar naenkrat sem ugotovil, da ne servira več močno. A šele potem, ko je zaprosil za zdravniško pomoč, sem videl, da je res nekaj narobe. Videl sem, da ima težave, a sem mislil, da bo igral naprej," je o tekmecu dejal 37-letni švicarski zvezdnik, ki bo lovil svojo 99. turnirsko zmago.

Đoković sicer v medsebojnih obračunih s Federerjem v zmagah vodi s 23:22, poleg tega je srbski igralec dobil tri od njunih zadnjih štirih dvobojev. A za zdaj je Nole izgubil vseh pet finalov v Cincinnatiju.

"Upam, da bom tokrat uspešen," napoveduje pred dvobojem.

* Izida, Cincinnati, masters ATP (6,3 mio USD):
- polfinale:
Novak Đoković (Srb/10) -t Marin Čilić (Hrv/7) 6:4, 3:6, 6:3;
Roger Federer (Švi/1) - David Goffin (Bel/11) 7:6 (3), 1:1, predaja.