REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Elton John namerava leta 2019 izdati avtobiografijo

Elton John namerava leta 2019 izdati avtobiografijo

Elton John se bo za nekaj časa posvetil spominom, saj namerava leta 2019 izdati avtobiografijo. Založba Henry Holt & Company je v četrtek sporočila, da je pridobila pravice za knjigo v angleškem jeziku, ki jo je označila za "pripoved o Eltonovem življenju brez tabujev". Nastala bo s pomočjo kritika Alexisa Petridisa.

Elton John je po poročanju The New York Times izjavil: "Nisem nagnjen k temu, da bi bil nostalgičen. Pogosto sem označen, da gledam samo naprej na naslednji koncert ali ustvarjalni projekt. Prav presenetljivo je, kako katarzičen se mi zdi proces pisanja spominov. Ko se oziram nazaj, se zavem, da je noro življenje, ki sem ga imel, velik privilegij."

Kot je povedal predstavnik založbe Holt, so pravice za knjigo dobili na dražbi po tem, ko sta še dva založnika odpotovala v Atlanto, da bi se srečala z Eltonom Johnom in njegovim možem Davidom Furnishem. Podrobnosti pogodbe ni razkril.

V letošnjem intervjuju za The New York Times je britanski glasbenik napovedal izdajo 33. studijskega albuma in pri tem poudaril svojo nenaklonjenost temu, da bi se oziral v preteklost. Po njegovih besedah bo nova glasba "primer energije, ki jo je imel v tistem trenutku v življenju, za katerega je zelo hvaležen".

Pevec, znan po uspešnicah, kot so Rocket Man, Bennie and the Jets, Tiny Dancer in I'm Still Standing, ima od leta 2011 občasno rezidenco v Las Vegasu. V sredo je napovedal štiri dodatne koncerte, ki jih bo odigral od 28. decembra do 1. januarja.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek