REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dwayne Johnson na vrhu lestvice najbolj plačanih igralcev

Dwayne Johnson na vrhu lestvice najbolj plačanih igralcev

Na prvo mesto Forbesove lestvice najbolje plačanih igralcev se je tokrat uvrstil Dwayne "The Rock" Johnson z zasluženimi 64,5 milijoni ameriških dolarjev, kar je skoraj 20 milijonov ameriških dolarjev več, kot jih je v letu dni zaslužila najboljše plačana igralka Jeniffer Lawerence, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nekdanji 44-letni rokoborec je s prvega mesta izrinil Iron Mana Roberta Downeya Jr., ki je na čelu lestvice vztrajal tri leta. Johnson je svoj lanskoletni zaslužek skorajda podvojil z akcijsko komedijo Obveščevalna, dobičkonosno vlogo v franšizi Hitri in drzni ter filmom Prelomnica Svetega Andreja.

Johnson se je na novico odzval tudi na Instagramu, zapisal je, da je to še dodatna motivacija za nadaljnje trdo delo, poroča The Guardian.

Na drugem mestu je Jackie Chan z 61 milijoni, na tretjem pa Matt Damon s 55 milijoni dolarjev zaslužka. Med prvih pet sta se uvrstila še Tom Cruise (53 milijonov dolarjev) in Johnny Depp (48 milijonov dolarjev).

Z objavo lestvice je v postala očitna tudi razlika med zaslužkom igralcev in igralk. Le štiri igralke so zaslužile več kot 20 milijonov dolarjev, na lestvici najbolj plačanih pa je kar 18 igralcev s takim zaslužkom.

Skupno je deset najbolje plačanih igralcev zaslužilo 456,5 milijona dolarjev, deset najbolje plačanih igralk pa le 205 milijonov dolarjev, so še zapisali pri reviji Forbes.