REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Demo posnetek Paula McCartneya na dražbi dosegel 18.000 funtov

Demo posnetek Paula McCartneya na dražbi dosegel 18.000 funtov

Na dražbi so za 18.000 funtov prodali demo posnetek, ki ga je za pesem It's for You pevke Cille Black posnel Paul McCartney in je dolgo veljal za izgubljenega ali uničenega. Pesem, ki sta jo za pevko napisala John Lennon in McCartney, je Blackovo leta 1964 ponesel na lestvico 10 najpopularnejših v Veliki Britaniji.

Leta 2015 preminula pevka Cilla Black je po pisanju britanskega BBC posnetek prejela, ko je nastopala v londonskem gledališču Palladium. Dokler ga ni našel njen nečak Simon White, je veljal za izgubljenega.

Kot je povedal White, je njegova teta - njeno pravo ime je Priscilla White - verjetno sredi 60. let minulega stoletja posnetek dala njegovemu danes že pokojnemu očetu. "Moj oče je bil strasten zbiratelj vinilnih plošč, za svojo zbirko je zelo skrbel. Sam je naredil kartonast ovitek, v katerem je bila vinilna plošča z demo posnetkom v njegovi zbirki shranjena več kot 50 let," njegove besede povzema BBC.

White je domneval, da gre za eno tetinih verzij omenjene pesmi, in je ploščo skupaj z drugimi predmeti odnesel v The Beatles Shop v Liverpoolu, da jo ocenijo. Stephen Bailey, ki že 31 let vodi omenjeno trgovino, je povedal, da so tudi sami prva domnevali, da gre za posnetek Cille Black: "Začeli smo poslušati, takoj ko sem zaslišal glas, sem pomislil: To ni Cilla Black, to je Paul McCartney." Dodal je, da je kakovost plošče, razen nekaj malega prasketanja, ki pa je značilno za vinilne plošče, dobra.

Dražba memorabilij Beatlesov v gledališču Unity v Liverpoolu je bila v soboto.

Delite članek