REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Cliff Richard napovedal nov album

Cliff Richard napovedal nov albumCliff RIchard

Britanski glasbenik Cliff Richard je napovedal, da bo po 14 letih spet izdal album z lastno glasbo. Plošča Rise Up bo predvidoma izšla 23. novembra in bo po napovedih 77-letnega pop zvezdnika odsevala "težko obdobje" njegovega življenja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po več letih pravdanja z britanskim BBC je pevec dobil tožbo, po kateri mu bo medijska hiša morala plačati odškodnino, ker je leta 2014 v živo prenašala policijsko akcijo na njegovem domu, kjer so preiskovali domnevno spolno zlorabo, ki naj bi jo zagrešil v 80-ih letih. Zaradi tega ga sicer niso nikoli pridržali ali obtožili kaznivega dejanja, britansko visoko sodišče pa je presodilo, da je šlo za senzacionalističen poseg v njegovo zasebnost.

Po več letih pravdanja z britanskim BBC je pevec dobil tožbo, po kateri mu bo medijska hiša morala plačati odškodnino, ker je leta 2014 v živo prenašala policijsko akcijo na njegovem domu, kjer so preiskovali domnevno spolno zlorabo, ki naj bi jo zagrešil v 80-ih letih. 

Novi album, na katerem bo 16 pesmi, je Richard napovedal 60 let po svojem prvem singlu Move It, ki je izšel 29. avgusta 1958.

"Kot naslovno skladbo sem izbral Rise Up, ker sem se po težkem obdobju, ki sem ga preživel, uspel pobrati," je povedal v londonskih studiih Abbey Road. "Všeč mi je besedilo 'Nikoli me ne bodo zlomili, nikoli me ne bodo ponižali'. Vedno je lepo peti besedilo, ki ga čutiš - in sam resnično čutim te besede," je dodal.

Na plošči bo po več kot dveh desetletjih ponovno sodeloval z Olivio Newton-John, s katero je leta 1995 posnel duet Had To Be.

Richard velja za tretjega najbolje prodajanega umetnika v zgodovini britanske lestvice singlov, takoj za The Beatles in Elvisom Presleyjem. Med njegove uspešnice sodijo The Young Ones, Living Doll, Summer Holiday, Mistletoe And Wine in The Millennium Prayer.