REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Cas zaradi zlorabe Epa suspendiral pet ruskih atletov

Cas zaradi zlorabe Epa suspendiral pet ruskih atletovZdravstvo

Mednarodno razsodišče za šport (Cas) je petim ruskim atletom, ki tekmujejo v hitri hoji, po pozitivnih testih na krvni doping eritropoetin izreklo štiriletno prepoved nastopanja. Kaznovani atleti so svetovni podprvak iz leta 2013 na 50 km Mihail Rižov, Denis Strekov, Ivan Noskov, Jelmira Alembekova in Vera Sokolova.

Vseh pet je bilo pozitivnih na Epo 2. junija 2015 v ruskem državnem pripravljalnem atletskem centru v Saransku. Sankcije je izrekel Cas, zato ker je Mednarodna atletska zveza (IAAF) ta čas rusko atletsko zvezo, ki bi sicer morala skrbeti in voditi tudi postopke v boju proti dopingu, suspendirala.

V zadnjih letih so protidopinški delavci pri zlorabi prepovedanih poživil ujeli več kot 20 ruskih tekmovalcev v hitri hoji, celotna ruska atletska reprezentanca z izjemo skakalke v daljino Darje Klišine pa je bila suspendirana s poletnih olimpijskih iger v Riu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek