REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Afganistanska starša deklico imenovala - po ameriškem letalu

Afganistanska starša deklico imenovala - po ameriškem letaluLetalo C-17. Vir: Wikipedia

Starša afganistanske deklice, ki se je rodila med evakuacijskim letom iz Kabula v soboto, sta hčer poimenovala po ameriškem vojaškem letalu, ki jih je odpeljalo na varno v Evropo.

To so storili zato, ker je bila to klicna oznaka letala C-17, ki je letelo iz Katarja v Ramstein.

Da je v Kabulu še vedno nevarno pa dokazuje napad pripadnikov organizacije ISIS-K, zaradi katerega sta življenje izgubili dve osebi, pet pa je bilo ranjenih.

Med ranjenimi so tudi ameriški vojaki.

Dojenčka sta poimenovala Reach, po klicni oznaki letala C-17, Reach 828.

General Tod Wolters, poveljnik evropskega poveljstva ameriške vojske, je v sredo novinarjem povedal, da so bili vojaki v stiku s starši Reach.

»Deklico so poimenovali Reach,« je dejal Wolters, »in to so storili zato, ker je bila to klicna oznaka letala C-17, ki je letelo iz Katarja v Ramstein je dejal poveljnik.

Ramstein je ameriško vojaško oporišče v Nemčiji.

Kmalu po tem, ko je Reachina mama odšla v zdravniške prostore na letalu je prišlo do zapletov zaradi njenega nizkega krvnega tlaka, so v soboto zapisali v ameriški vojski.

Poveljnik letala se je nato med poletom spustil nižje, da bi pomagal povečati zračni tlak v kabini letala - odločitev, ki je »pomagala stabilizirati in rešiti materino življenje.«

Reach se je rodila na letalu, potem ko je pristalo v Ramsteinu, skupaj z materjo pa so jo prepeljali v bližnjo zdravstveno ustanovo.

Letalo, ki bo odletelo tudi z Reach
Vir: Twitter
Poveljnik letala se je nato med poletom spustil nižje, da bi pomagal povečati zračni tlak v kabini letala - odločitev, ki je 'pomagala stabilizirati in rešiti materino življenje.'

Wolters se je novinarjem v sredo nasmehnil, ko je govoril o dojenčku, in dejal, da upa, da se bo nekega dne pridružila ameriškim letalskim silam.

»Kot si lahko dobro predstavljate, kot pilot lovca letalskih sil sanjam, da gledam, kako ta majhna deklica, imenovana Reach, odrašča in postane državljanka ZDA in leti z lovcem letalskih sil Združenih držav,« je sklenil poveljnik.

Delite članek