REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Največji kitajski avtomobilski proizvajalec v polletju z višjim dobičkom

Največji kitajski avtomobilski proizvajalec v polletju z višjim dobičkom

Največji kitajski avtomobilski proizvajalec SAIC je v prvi polovici leta zabeležil 15,06 milijarde juanov (2,02 milijarde evrov) čistega dobička, kar je dobrih šest odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Rast v podjetju pripisujejo zlasti večji prodaji vozil.

SAIC je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v prvih šestih mesecih letošnjega leta prodal tri milijone avtomobilov, kar je 4,9 odstotka več kot v primerljivem lanskem obdobju. S tem je podjetje ohranilo vodilno mesto na lestvici največjih kitajskih avtomobilskih proizvajalcev glede na prodajo.

Kljub dobrim poslovnim rezultatom SAIC ni uspel prepričati investitorjev, delnice družbe so namreč po objavi rezultatov padle za 1,60 odstotka.

Kot še poroča AFP, se je obseg prodaje vozil na Kitajskem, sicer največjem svetovnem avtomobilskem trgu, leta 2015 povečal najmanj v zadnjih treh letih. Lani so prodali 24,6 milijona vozil, kar je okoli pet odstotkov več kot leta 2014.

V prvi polovici letošnjega leta se je prodaja spet nekoliko okrepila, saj so do junija po podatkih kitajskega združenja avtomobilskih proizvajalcev prodali 12,83 milijona oz. osem dobrih odstotkov več vozil kot v enakem obdobju lani.

Delite članek