REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Psihiatrična izvedenka Laubiča označila za nezrelo osebnost

Psihiatrična izvedenka Laubiča označila za nezrelo osebnost

Na sojenju Zvonetu Laubiču, ki je obtožen umora iz nizkotnih razlogov svoje nekdanje 33-letne partnerke na avtobusni postaji ob trgovskem središču v Celju aprila lani, je danes pričala izvedenka psihiatrične stroke Martina Žmuc Tomori. Dejala je, da je izvedensko mnenje naredila oktobra lani in v njem zapisala, da je Laubič nezrela osebnost.

Izvedenka je tudi pojasnila, da ima Laubič mešane osebnostne motnje, njegove mentalne sposobnosti pa so omejene na aktualno dogajanje. Ugotovila je tudi škodljivo rabo alkohola v preteklosti, čeprav je bil v času umora Laubič trezen. "Pri Laubiču gre za močno čustveno vznemirjenje, nima psiho-organskih motenj, njegov stik z realnostjo pa ni vprašljiv. Ima tudi občutek samopomilovanja," je dejala izvedenka.

Njegov partnerski odnos z umorjeno pa je označila za specifičen, saj se je Laubič močno vezal na to partnerstvo, imel tudi panično bojazen, da bi ga partnerka lahko zapustila.

Na obravnavi je potekal tudi ogled posnetkov treh nadzornih kamer pred Citycentrom Celje, prav tako je sodnica Marjana Topolovec Dolinšek predvajala zvočne posnetke Laubičevih klicev na operativno-komunikacijski center Policijske uprave Celje.

S posnetkov je razvidno, da je Laubič razpravljal s partnerko pred vhodom v Citycenter Celje, navzoč je bil tudi njun štiriletni sin. Ko je partnerka skušala priti v trgovski center, ji je Laubič to preprečil.

Iz zvočnih posnetkov pa je bilo moč slišati Laubičev klic na pomoč, da čim prej pošljejo rešilca. Policistom je dejal, da je partnerko z nožem zabodel in naj mu skušajo pomagati.

Do tragičnega dogodka je prišlo, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sestala zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom. Pri izhodu iz trgovskega centra sta se začela prepirati, Laubič naj bi stopil do svojega avtomobila in iz njega vzel preklopni nož, s katerim naj bi žrtev večkrat zabodel.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek