REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Posilstva in napadi s strani prihajajočih migrantov postajajo vsakdanj v nemških mestih

Posilstva in napadi s strani prihajajočih migrantov postajajo vsakdanj v nemških mestihMesto Schorndorf v katerem so nazadnje razgrajali in posiljevali migrantski priseljenci

Nemška policija preiskuje več primerov izgredov in spolnega nasilja na festivalu ta konec tedna v mestu Schorndorf v bližini Stuttgarta. V središču mesta se je v petek zvečer zbralo okoli 1000 ljudi, med njimi jih je več, tudi nekateri migranti, začelo metati steklenice v druge udeležence in policiste, poročajo tuje tiskovne agencije.

Policija sicer ni znala podati točnega števila migrantov med razgrajači, dejali so le, da med polovico in večjim delom skupine, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Župan mesta Mathias Klopfer je dejal, da so v izgredih sodelovali mladi iz lokalnih šol in da so se migranti izgredom pridružili kasneje.

V soboto naj bi se izgredi nadaljevali, med drugim je po mestu strašilo okoli 30 do 50 moških, nekateri z noži, so sporočili očividci. Tiskovni predstavnik policije Roland Eisele je obnašanje označil za "grozljivo" in dodal, da je bil najverjetneje povod za izgrede in kriminalna dejanja alkohol.

Predstavnika policije sta sporočila, da preiskujejo Iračana in tri prosilce za azil iz Afganistana

V nedeljo je policija sporočila, da preiskujejo štiri primere spolnega nasilja, od tega najmanj dva v mestu Schorndorf. Za slednja sumijo Iračana in tri prosilce za azil iz Afganistana. Trije napadi naj bi se zgodili v petek, četrti pa v soboto.

Podobno se je zgodilo ob praznovanju novega leta 2015 v Kölnu, ko je večja skupina migrantov spolno nadlegovala udeleženke silvestrovanja. Tiskovni predstavnik policije je danes ob tem poudaril, da gre v Schorndorfu za manj intenzivne incidente.

Mestni festival bo sicer trajal do torka, policija pa je sporočila, da bodo na teren poslali več enot, ki bodo skrbele za red.

V Schorndorfu živi okoli 40.000 ljudi, v dveh letih pa so sprejeli okoli 700 prosilcev za azil.