REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nov domnevni napad s kemičnim orožjem v Siriji

Nov domnevni napad s kemičnim orožjem v Siriji

Sirska vojska je v napadu na enklavo Vzhodna Guta, ki velja za zadnjo trdnjavo upornikov, po navedbah človekoljubnih organizacij domnevno uporabila kemično orožje. Kot so sporočile bele čelade, je v soboto zvečer helikopter nad Dumo odvrgel bombo s kemičnim orožjem. Umrlo naj bi najmanj 150 ljudi.

Kot so sporočile bele čelade, je v soboto zvečer helikopter nad Dumo odvrgel bombo s kemičnim orožjem. Umrlo naj bi najmanj 150 ljudi.

Poleg smrtnih žrtev naj bi domnevni napad s kemičnim orožjem zahteval tudi več kot tisoč poškodovanih.

Človekoljubna organizacija Zveza zdravstvenih in dobrodelnih organizacij (UOSSM) je prav tako potrdila, da naj bi v napadu s kemičnim orožjem umrlo več kot sto ljudi. Ocenili so tudi, da gre za enega od najhujših napadov v sirski zgodovini.

Neodvisni viri poročil o napadu s kemičnim orožjem še niso potrdili.

Bela hiša je sporočila, da proučujejo navedbe o domnevnem napadu s kemičnim orožjem v Siriji. Ob tem so v Washingtonu poudarili, da najostreje obsojajo domnevni napad na območju Vzhodne Gute in da bo Rusija, če se bodo domnevne izkazale za pravilne, morala prevzeti del odgovornosti zaradi svoje "neomajne podpore" sirskemu režimu Bašarja al Asada.