REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Na jugu Italije zasegli za 50 milijonov droge Islamske države

Na jugu Italije zasegli za 50 milijonov droge Islamske države

V pristanišču Gioia Tairo na jugu Italije so zasegli tovor opioidov v vrednosti 50 milijonov evrov, ki jih je želela pretihotapiti teroristična skupina Islamska država, so danes sporočile italijanske oblasti. S tako pridobljenimi sredstvi financirajo svoje teroristične operacije, drogo pa uporabljajo tudi njeni borci.

Zasegli so približno 24 milijonov tablet droge tramandol, ki bi na ulici dosegla vrednost 50 milijonov evrov, je sporočila italijanska finančna policija. Tovor je prispel iz Indije in je bil namenjen v Libijo, so sporočili. Dodali so, da so podoben tovor zasegli že pred šestimi meseci v pristanišču v Genovi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah italijanskih oblasti Islamska država tramandol uporablja kot stimulans za svoje borce, omogoča pa jim tudi večjo vzdržljivost pri fizičnih naporih. Poleg tega s sredstvi, pridobljenimi s preprodajo drog, financirajo svoje operacije.

Delite članek