REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Za podporo proizvodnji elektrike iz obnovljivih virov na voljo 10 milijonov evrov

Za podporo proizvodnji elektrike iz obnovljivih virov na voljo 10 milijonov evrovFoto: Flickr

Agencija za energijo je danes objavila tretji javni poziv k prijavi projektov proizvodnih naprav za proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov energije in v soproizvodnji toplote in elektrike z visokim izkoristkom za vstop v podporno shemo. Na razpolago je deset milijonov evrov, razdeljeni pa bodo v okviru dvokrožnega konkurenčnega postopka.

Na razpolago je deset milijonov evrov, razdeljeni pa bodo v okviru dvokrožnega konkurenčnega postopka.

Prijava projektov proizvodnih naprav na ta javni poziv je možna do 10. aprila. Predmet javnega poziva je izbor projektov za nove in obnovljene proizvodne naprave na obnovljive vire energije ter iz soproizvodnje z visokim izkoristkom, za v katerih proizvedeno elektriko bodo proizvajalci upravičeni do pridobitve podpore, so zapisali na agenciji.

Investitorji projekta za proizvodno napravo morajo pri prijavi navesti ceno elektrike, proizvedene v proizvodni napravi, in načrtovano letno količino elektrike. Ponujeno ceno morajo razdeliti na nespremenljivi in spremenljivi del, kot je določeno v skladu z metodologijo za določanje cene elektrike proizvodnih naprav in referenčnih stroškov proizvodnje elektrike proizvodnih naprav.

Do prijave na javni poziv niso upravičeni investitorji v projekte za proizvodne naprave, ki proizvajajo elektriko iz pogonskih biogoriv ali drugih tekočih biogoriv, pridobljenih iz biomase.

Delite članek