REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Za nove projekte sodelovanja med Slovenijo in Hrvaško 4,6 milijona evrov

Za nove projekte sodelovanja med Slovenijo in Hrvaško 4,6 milijona evrovDenar Euro

Z današnjim podpisom pogodb o sofinanciranju iz evropskega sklada za regionalni razvoj se za prve projekte iz programa sodelovanja Interreg 2014-2020 med Slovenijo in Hrvaško namenja 4,6 milijona evrov. Potrjenih je pet projektov - trije s področja ohranjanja naravnih in kulturnih virov ter dva s področja zdravega in varnega obmejnega območja.

Program sodelovanja je v polnem izvajanju, sodelovanje med državama iz obdobja 2007-2013 pa se krepi in nadgrajuje, so zapisali na vladni službi za razvoj in kohezijsko politiko.

Na današnjem srečanju so se zato predstavniki vladne službe s programskimi partnerji zavzeli za nadaljnje uspešno povezovanje na obeh straneh meje in za čim več skupnih naložb, ki bodo prispevale k dvigu kakovosti življenja prebivalcev skupnega obmejnega območja.

"Prav uspešen regionalni in obmejni razvoj je cilj programov evropskega teritorialnega sodelovanja, ki prispevajo tudi k integracijskem procesu znotraj EU in graditvi evropske identitete," so navedli.

Program sodelovanja Slovenija-Hrvaška je sicer namenjen razvoju trajnostnega, varnega in živahnega obmejnega območja s spodbujanjem pametnih pristopov k ohranjanju, mobilizaciji in upravljanju naravnih in kulturnih vrednot v korist ljudi, ki živijo in delajo ali obiskujejo območje.

Od skupno 33 milijonov evrov razpoložljivih evropskih sredstev je tako do sedaj skupno vezanih 4,6 milijonov evrov oz. 14 odstotkov vseh razpoložljivih sredstev javnega razpisa.

Drugi rok javnega razpisa za oddajo projektov se zaključi 14. novembra, odbor za spremljanje programa pa bo predvidoma aprila prihodnje leto odločal o izboru projektov. Tretji rok bo predvidoma razpisan maja 2017.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek