REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vodilna veriga kavarn: Fresh Corner s 1000 lokacijami v regiji

promocijsko sporočilo
Vodilna veriga kavarn: Fresh Corner s 1000 lokacijami v regijiMOL - Fresh Cornerji

Skupina MOL je leta 2015 začela razvijati koncept Fresh Corner na svojih bencinskih servisih v devetih državah in postala vodilna veriga kavarn v regiji. Sveža kakovostna kava je tako na voljo na okrog tisoč lokacijah v mreži bencinskih servisov v regiji.

Sveža kakovostna kava je tako na voljo na okrog tisoč lokacijah v mreži bencinskih servisov MOL-a v regiji. Zato je zaslužna predvsem mreža Fresh Cornerjev.

Sedem let nazaj je Skupina MOL s konceptom Fresh Corner pričela s transformacijo svojih bencinskih servisov v devetih državah v regiji, tako da danes večina prodajnih mest ponuja svežo hrano in kavo.

Priljubljenost blagovnih znamk trgovskega blaga in storitev dokazuje več kot 52 milijonov kav na letni ravni ter skoraj 25 milijonov prodanih hot-dog-ov.

Tudi Slovenci smo veliki oboževalci kave: v letu 2021 so stranke, ki so prišle po osvežitev, uživale v več kot 1,9 milijonih kavah v Fresh Corner mreži na 53 prodajnih mestih MOL v Sloveniji.

V Sloveniji kupci najpogosteje izberejo kavo z mlekom.

Vodilna veriga kavarn v regiji

Danes ima Skupina MOL po celotni regiji več kot tisoč Fresh Corner prodajnih mest in je vodilna veriga kavarn v regiji.

Dolgoročna strategija, t. i. 2030 Strategija, je izhodiščna točka nadaljnjega razvoja in širitev, pri čemer je eden izmed ciljev povečati dostopnost maloprodajnih storitev MOL in širitev priročnih storitev.

V Sloveniji kupci najpogosteje izberejo kavo z mlekom.

Število kupcev, ki kupijo sveže kuhano kavo ali lokalno pripravljeno hrano, kadar pridejo napolnit rezervoarje svojih jeklenih konjičkov, se namreč še vedno povečuje, hkrati pa pride vse več ljudi na prodajna mesta samo zato, da nekaj pojedo ali da popijejo svežo kavo.

Za obe skupini sta izjemnega pomena svežina izdelkov in hitrost postrežbe.

Med potrošniškimi navadami je opaziti veliko razlik.

V štirih največjih državah z vidika pokritosti s Fresh Corner ponudbo imajo na primer na Češkem in Slovaškem kupci najraje daljši americano tip kave, medtem ko kupci na Madžarskem in v Romuniji še vedno najraje izberejo espresso.

V vseh državah je prodaja lokalnih pekovskih izdelkov precej pred slaščicami, vendar pa ima Madžarska večji delež sladkih pekovskih izdelkov kot druge države.

V vseh državah je izredno popularen tudi hot-dog; fenomen, ki ga odlično predstavlja dejstvo, da lačni potrošniki vsako leto uživajo v več kot 25 milijonih prodanih kosih iz ponudbe hot-dog-ov.

V vseh državah je prodaja lokalnih pekovskih izdelkov precej pred slaščicami, vendar pa ima Madžarska večji delež sladkih pekovskih izdelkov kot druge države.

Dolgoročni načrt Skupine MOL je, da do konca leta 2023 na še približno 300 prodajnih mestih po vsej regiji, uvede Fresh Corner ponudbo.

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek