REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

SDH v nadzorni svet Luke Koper predlaga Jelenca in Nosetovo

SDH v nadzorni svet Luke Koper predlaga Jelenca in NosetovoLuka Koper

Slovenski državni holding (SDH) skupščini Luke Koper, sklicani za 30. junij, predlaga, da v nadzorni svet družbe namesto Alenke Žnidaršič Kranjc in Elen Twrdy imenuje Milana Jelenca in Barbaro Nose. Rado Antolovič, Andrej Šercer in Žiga Škerjanec bi medtem ostali stari-novi člani, so danes sporočili iz SDH.

Mandat bo nadzornikom Luke Koper potekel s 7. oktobrom. V nadzornem svetu so še predstavnica lokalne skupnosti Sabina Mozetič ter predstavniki delavcev Mladen Jovičić, Marko Grabljevec in Rok Parovel.

Delničarji bodo na skupščini odločali o delitvi 20,32 milijona evrov bilančnega dobička. Za izplačilo dividend bi vodstvo in nadzorniki namenili 13,44 milijona evrov oz. 96 centov bruto na delnico.

A je Društvo Mali delničarji Slovenije vložilo nasprotni predlog, v katerem predlaga, da bi za dividende namenili 19,6 milijona evrov oz. 1,40 evra bruto na delnico, preostanek pa bi ostal nerazporejen.

Skupščina bo odločala še o podelitvi razrešnice upravi, ki jo vodi Dragomir Matić, in nadzornikom za delo v lanskem letu. Glasovala bo še, da bi revizijo poslovanja opravljala družba KPMG Slovenija.

Največji delničar Luke Koper je država, ki ima neposredno v lasti 51 odstotkov družbe, posredno prek SDH in Kapitalske družbe pa še 11,13 oz. 4,98 odstotka. Mestna občina Koper ima v luki 3,14-odstotni delež.

Delite članek