REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ryanair bo v luči stavk ukinil več kot 300 delovnih mest

Ryanair bo v luči stavk ukinil več kot 300 delovnih mest

V Ryanairu so v luči stavk, zaradi katerih so morali odpovedati več sto letov, zagrozili, da bodo ukinili več kot 300 delovnih mest. Največji evropski nizkocenovni letalski prevoznik obvestila o odpovedi z 90-dnevnim rokom že izročil več kot 100 pilotom in več kot 200 članom kabinskega osebja.

Največji evropski nizkocenovni letalski prevoznik obvestila o odpovedi z 90-dnevnim rokom že izročil več kot 100 pilotom in več kot 200 članom kabinskega osebja.

Ryanair namerava letošnjo zimo oklestiti tudi floto letal v Dublinu, in sicer s 30 na okoli 24. V letalskem prevozniku so pojasnili, da so zabeležili precejšnji padec nakupa vozovnic vnaprej, kar pripisujejo prav seriji stavk tamkajšnjih pilotov.

Do napovedi prihaja dan po tem, ko je ducat pilotov v Dublinu izvedlo tretjo enodnevno stavko zaradi delovnih pogojev in plač.

Medtem ko se prevoznik v domači Irski sooča s številnimi težavami, pa pospešeno rast beležijo na Poljskem s čarterskim letalskim prevoznikom Ryanair Sun. "Obžalujemo, da bomo letošnjo zimo v Dublinu zmanjšali število letal, a se je uprava odločila, da bomo letala premestili na tiste trge, kjer uživamo močno rast," je pojasnil izvršni direktor družbe Peter Bellew.