REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rast nemškega gospodarstva v drugem četrtletju presenetila analitike

Rast nemškega gospodarstva v drugem četrtletju presenetila analitikeDenar Euro

Nemško gospodarstvo je v drugem četrtletju raslo hitreje od pričakovanj analitikov. Presenetili so predvsem močni izvozniki in rast zasebne potrošnje. V minulem trimesečju se je nemški BDP dvignil za 0,4 odstotka, kar je sicer nekoliko manj od 0,7-odstotne rast v prvem trimesečju, a vseeno več od 0,2-odstotne napovedi.

Kot je poročala nemška tiskovna agencija dpa, se je nadaljevala predvsem rast gradbenih investicij. Te so v Nemčiji v minulem četrtletju zrasle za 0,5 odstotka, potem ko je sektor močno rast beležil že v prvem trimesečju, saj so gradbena podjetja dodobra izkoristila milo zimo.

Druga največja nemška banka Commerzbank je ob tem izboljšala napoved za letošnjo gospodarsko rast, ki naj bi bila 1,8-odstotna.

Dpa je ob dobrih gospodarskih rezultatih še poročala, da je bilo v Nemčiji v drugem četrtletju zaposlenih 43,5 milijona ljudi, kar je 1,2 odstotka več kot v enakem obdobju lani.