REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Prestolnica vabi ljubitelje dobrih vin na Vino Ljubljana

Prestolnica vabi ljubitelje dobrih vin na Vino Ljubljana

Prestolnica danes in v petek vabi ljubitelje dobrih vin na sejem Vino Ljubljana. Na ogled in pokušino na Gospodarsko razstavišče vabijo vinarji, vinogradniki, vinski konzorciji iz Slovenije in tujine. Sejem spremljajo številna predavanja in delavnice.

Vinski sejem se, skupaj z najstarejšim ocenjevanjem vin na svetu, letos že tretje leto odvija kot prireditev, ki združuje poznavalce in ljubitelje dobrih vin. "Vino Ljubljana je sejemsko križišče, ki v domačih in mednarodno uveljavljenih pristojnih krogih združuje, plemeniti, vrednosti, spodbuja ter ozavešča. Mladim in malo manj mladim želi približati kulturo pitja vina," je na sejem povabil vodja prireditve Matjaž Kovačič.

Poleg vin in drugih pijač bodo na sejmu na voljo tudi različni prigrizki, od sirov do jedi na žaru. Prav tako bo potekalo vseslovensko tekmovanje v mešanju pijač, simpozij pristnih slovenskih žganic ter odkrivanje jedi, oplemenitenih z vinom.

Na predavanjih in delavnicah bo moč med drugim spoznati izbrana vina in druge pijače, kot so malvazija, rebula, nagrajena vina Kleti Brda, teran, penine ter nekaj vrst žganih pijač. Mlade od 18 do 30 let vabijo na poučne delavnice o zmernem uživanju vina. Skupaj z vinogradniškimi strokovnjaki z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Kmetijskega inštituta Slovenije, Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica so v petek dopoldne pripravili okroglo mizo o pomenu starih sort vinske trte z degustacijo nekaterih sort.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek