REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Predsednik Xinhua srečal skupino britanskih »podjetnikov-ledolomilcev«, ki ideološki led prebijajo od leta 1953

Predsednik Xinhua srečal skupino britanskih »podjetnikov-ledolomilcev«, ki ideološki led prebijajo od leta 1953Predsednik tiskovne agencije Xinhua Fu Hua in Stephen Perry (Xinhua/Li Ying)

Predsednik tiskovne agencije Xinhua Fu Hua se je v nedeljo tukaj srečal s Stephenom Perryjem, prejemnikom medalje prijateljstva kitajske reforme in častnim predsednikom britanskega kluba 48 Group.

V preteklih letih je skupina 48 Group Club veliko prispevala k spodbujanju kitajsko-britanske gospodarske in trgovinske izmenjave ter krepitvi kulturnih in medčloveških stikov, je dejal Fu, ki vodi delegacijo v Veliki Britaniji.

Agencija Xinhua ni varčevala s prizadevanji za nadaljevanje »ledolomilskega duha« in je tesno sodelovala s klubom 48 Group, da bi zagotovila pozitivno vlogo pri spodbujanju stabilnega razvoja kitajsko-britanskih odnosov, je dejal predsednik tiskovne agencije Xinhua Fu Hua.

Xinhua se je vedno zavzemala za dobro pripovedovanje zgodb o kitajsko-britanskem prijateljstvu, še posebej tistih o »ledolomilcih”, ki so si prizadevali za kitajsko-britansko prijateljstvo iz generacije v generacijo, je dejal predsednik agencije Xinhua.

Xinhua ni varčevala niti s prizadevanji za nadaljevanje »duha prebijanja ledu« in je tesno sodelovala s klubom 48 Group Group, da bi ta ohranila pozitivno vlogo pri spodbujanju stabilnega razvoja kitajsko-britanskih odnosov, je dodal.

Xinhua služi kot pomembno okno za svet za spoznavanje Kitajske in kot nepogrešljiv kanal za svet, da razume razvoj Kitajske, je dejal Perry in dodal, da si bo skupina 48 Group Club še naprej prizadevala ustvariti več priložnosti za trgovino med Britanijo in Kitajsko.

Leta 1953 so britanski podjetniki, ki jih je zastopal Jack Perry, oče Stephena Perryja, začeli poslovno potovanje na Kitajsko, s pogumom prebili led ideologije in prevzeli vodstvo pri odpiranju kanala kitajsko-britanske trgovinske izmenjave.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek