REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Poslovna polomija? Amazon zapira spletno trgovino na Kitajskem

Poslovna polomija? Amazon zapira spletno trgovino na KitajskemAmazon pogrnil na Kitajskem, vir: Twitter

Potrošniki bodo lahko videli le ponudbo Amazonove globalne trgovine od 18. julija letos na Amazon.cn, namesto ponudbe kitajskih trgovcev, poroča BBC.

Ameriški velikan Amazon je očitno bil prisiljen zmanjšati obseg poslovanja na Kitajskem in napovedati zaprtje spletne trgovine, ki je težko sledila konkurentom, kot sta Alilbaba in JD.com.

Amazon namerava na Kitajskem do sredine julija zapreti maloprodajno platformo, da bi se osredotočil na donosnejše posle prodaje tujega blaga in storitev v oblaku.

Amazon.cn je nastal na temelju kitajske trgovine knjig, glasbe in videa Joyo.com, ki jo je Amazon kupil leta 2004 za 75 milijonov dolarjev in ji leta 2007 spremenil ime.

Umik s kitajskega trga, drugega gospodarstva na svetu, je časovno sovpadlo z velikimi naložbami Amazona v Indiji.

Amazon je napovedal, da bo v internetno trgovino v tej državi vložil 5,5 milijarde dolarjev.

V Indiji ima konkurenco v lokalnem podjetju Flipkart, ki je lani lansiral hindu različico svoje mobilne spletne strani in aplikacijo za pametne telefone, kako bi pritegnil milijone novih uporabnikov v tej državi.

Delite članek