REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Podari nasmeh s podporo lokalni proizvodnji in mladim športnikom

promocijsko sporočilo
Podari nasmeh s podporo lokalni proizvodnji in mladim športnikomGlassy Classy

»Podari nasmeh« je nova zgodba z dobrodelno noto, ki so jo spisali Rotary Slovenija s steklenkami Glassy Classy Steklarne Hrastnik, Olimpijski komite Slovenije (OKS) in Petrol.

Njihov namen je, da razširijo iniciativo zmanjšanja uporabe plastenk za vodo in hkrati podprejo športnike iz socialno šibkejših okolij.

Rotary Slovenija je skupaj s Steklarno Hrastnik v lanskem letu predstavil steklenko Glassy Classy s ciljem, da Slovenija v petih letih postane prva država na svetu brez uporabe plastenk za enkratno uporabo.

Zdaj so stopili še korak dlje ter se povezali s Petrolom in OKS, da bi vest o okoljski, družbeni in ekonomski trajnosti za dober namen skupaj razširili naprej.

Za dobrobit okolja in mladih športnikov

Od vsakega nakupa steklenke, ki bo na voljo na izbranih Petrol bencinskih servisih in eShopu, bo Petrol namenil donacijo 2,5 eur za program Botrstvo v športu, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije.

Namen programa je poskrbeti za nadarjene mlade športnike, ki zaradi različnih vzrokov nimajo dovolj sredstev za športno udejstvovanje.

Od vsakega nakupa steklenke, ki bo na voljo na izbranih Petrol bencinskih servisih in eShopu, bo Petrol namenil donacijo 2,5 eur za program Botrstvo v športu, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije.

Projekt Glassy Classy so zaradi svoje dobrodelnosti že podprli številni športniki, med njimi so ambasadorji Janja Garnbret, Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Žan Kranjec, Žan Košir in drugi.

V Petrolu pravijo, da lahko z zgodbo »Podari nasmeh« v partnerstvu z OKS in Rotary Slovenija na navdihujoč način zmanjšajo uporabo plastenk za vodo ter obenem zbirajo sredstva za dober namen, saj so kot podjetje zavezani k trajnosti.

Glassy Classy za svet brez plastike

»Veseli nas, da se k iniciativi za svet brez plastike pridružuje vse več partnerjev. Svet lahko na bolje spremenimo le z lastnim zgledom in nakup steklenke Glassy Classy je lahko prvi korak v lepšo, čistejšo in bolj zdravo prihodnost,« je poudaril Iztok Seljak, konceptualni vodja projekta in guverner Distrikta 1912.

Od junija 2021 do marca 2022 je uporabnikom steklenk Glassy Classy uspelo zmanjšati odpad plastenk za kar 10 odstotkov.

S triletno uporabo slovenske steklenke pa lahko uporabniki zmanjšajo ogljični odtis proizvodnje embalaže za kar 98 odstotkov.

 

Delite članek