REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nove težave Volkswagna; tokrat z dobaviteljema

Nove težave Volkswagna; tokrat z dobaviteljemaVolkswagen

Po škandalu z goljufanjem na okoljskih testih se nemški avtomobilski koncern Volkswagen sooča z novimi težavami. Zaradi težav z dobaviteljema delov je namreč resno motena njegova proizvodnja v več nemških tovarnah, poročajo tuje tiskovne agencije.

Težave so prizadele delo v več tovarnah, vključno z največjo v Wolfsburgu, kjer Volkswagen zaposluje okoli 60.000 ljudi. V četrtek so v koncernu dejali, da bodo morda prisiljeni začasno skrajšati delovnik okoli 20.000 delavcev v štirih tovarnah; za več dni naj bi zaustavili proizvodnjo golfov in passatov.

Po navedbah dpa sta sporna dobavitelja sestrski podjetji ES Automobilguss in Car Trim, ki sta del skupine Prevent DEV. Eno od podjetij proizvaja tekstilne in usnjene dele za notranjost avtomobilov, drugo pa dobavlja dele za menjalnike. Kaj je razlog spora, ni jasno.

"Volkswagnov dobavitelj je ustavil dobave delov, kar vodi k ozkim grlom v proizvodnji," je v četrtek sporočil Volkswagen. Prejšnji teden je sicer koncern dobil odločitev sodišča, v skladu s katerim bi mu dobavitelj moral začeti znova dobavljati dele, vendar pa slednji te odločbe ne spoštuje.

Danes je Volkswagnu prikimalo tudi sodišče v nemškem Braunschweigu, ki je presodilo, da je koncern že izpolnil vse zahtevane pogoje za dobavo manjkajočih delov. Dobavitelja zato kršita pogodbo, grozi pa jima do 250.000 evrov kazni.

Medtem pa je dogajanje že zaskrbelo prodajalce avtomobilov. "Prejeli smo prve klice strank, ki jih skrbi, da njihova vozila morda ne bodo pravočasno dobavljena," je dejal prodajalec volkswagnov Ernst-Robert Nouvertne.

Gre za nove težave Volkswagna, ki se še bori s posledicami škandala, povezanega z goljufanjem na okoljskih testih. Septembra lani je Volkswagen priznal, da je 11 milijonov dizelskih motorjev po svetu opremil s programsko opremo, ki je zagotavljala nižje izpuste umazanih plinov na uradnih testih. Zaradi tega se mu v številnih državah obetajo visoke kazni in tožbe tako oblasti kot tudi lastnikov vozil.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek