REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nova evropsko-ameriška fronta: ZDA zaradi Airbusa grozijo s trgovinskimi ukrepi proti EU

Nova evropsko-ameriška fronta: ZDA zaradi Airbusa grozijo s trgovinskimi ukrepi proti EUAirbus A320 je ozkotrupno, enonadstropno potniško letalo s kapaciteto od 150 do 180 sedežev, foto: wsj

Med Washingtonom in Brusljem ter drugimi evropskimi prestolnicami se po uvedbi carin na jeklo in aluminij ter grožnjah s carinami na avtomobile, sporom, ki še vedno niso rešeni, odpira še ena, nova fronta.

V Washingtonu so prepričani, da evropske države kršijo pravila svetovne trgovine s subvencijami v obliki posojil z nizkimi obrestmi Airbusu.

Ameriški predsednik Donald Trump je namreč prek Twitterja sporočil, da je "WTO ugotovila, da so subvencije EU Airbusu negativno vplivale na ZDA, ki bodo zdaj uvedle carine na 11 milijard dolarjev uvoza izdelkov iz EU".

"Unija je vrsto let izkoriščala ZDA na trgovinskem področju. To se bo kmalu končalo!", je zapisal.

V Washingtonu so prepričani, da evropske države kršijo pravila svetovne trgovine s subvencijami v obliki posojil z nizkimi obrestmi Airbusu. Te subvencije naj bi dosegale okoli 22 milijard dolarjev. Arbitri pri WTO so v prid ZDA nazadnje presodili septembra 2016, a se je EU na odločitev pritožila.

Donald Trump

Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa je v sporu z EU glede nedovoljene državne pomoči evropskemu proizvajalcu letal Airbus, ki velja za najdaljšega in najbolj kompleksnega pred Svetovno trgovinsko organizacijo (WTO), zagrozila s carinskimi ukrepi proti uUiji v višini 11,2 milijarde dolarjev (9,8 milijarde evrov).

Trump: 'Unija je vrsto let izkoriščala ZDA na trgovinskem področju. To se bo kmalu končalo!'

V središču spora je podjetje Airbus. V sporu med ZDA in EU v Washingtonu trdijo, da Airbus od članic EU prejema nedovoljeno državno pomoč, v Bruslju pa so na drugi strani proti ZDA iz istega razloga sprožili postopek zaradi pomoči Boeingu.

Do zdaj sta obe strani v okviru mehanizma reševanja sporov pri WTO dosegali uspehe, a se postopek zaradi stalnih pritožb vleče že 14 let, velja pa za najdaljšega in najbolj kompleksnega v okviru WTO.

"Okoli spora se pravdamo 14 let in čas je za ukrepanje," je po dejal ameriški trgovinski predstavnik Robert Lighthizer.

EU medtem ZDA očita, da je Boeing od zvezne vlade ter zvezne države Washington dobil skupaj za 19 milijard dolarjev subvencij.

ZDA in WTO

Tudi v tem primeru je WTO že ugodila tožeči stranki, prav pred dnevi pa so arbitri ocenili, da ZDA niso v celoti sledile odločbi iz leta 2012, da morajo prekiniti subvencioniranje Boeinga. S tem se v Washingtonu ne strinjajo, je pa odločitev odprla pot morebitnim ukrepom evropske strani proti ZDA.

O primernih povračilnih ukrepih lahko odloča le WTO, zdaj pa želijo ameriške oblasti spor rešiti z enostranskimi ukrepi.

Lighthizer je napovedal, da bodo ZDA, dokler EU ne prekine s praksami podpore Airbusu, z natančno številko uvedle za 11,2 milijarde dolarjev (okoli 9,8 milijarde evrov) carin na evropski uvoz. Gre po eni strani za izdelke in komponente za uporabo v letalski industriji, po drugi pa za nepovezane izdelke, kot so razne vrste sirov, olivno olje, vino, pomaranče in ribe.

EU se je danes odzvala z besedami, da so predlagane ameriške carine "občutno pretirane". Neimenovani vir je tako za nemško tiskovno agencijo dpa pojasnil, da je komisija sicer "zabeležila" ameriško napoved, a verjame, da so napovedani povračilni ukrepi nesorazmerni.

Poudaril je tudi, da lahko o primernih povračilnih ukrepih odloča le WTO. Organizacija namreč ne more kaznovati članic, ki kršijo trgovinska pravila, lahko pa opredeli, kakšne protiukrepe lahko prizadeta država sprejme. Ker je WTO v zgodbi o Airbusu in Boeingu presodila v korist ene in druge članice, bo višina dovoljenih protiukrepov rezultat arbitražnega postopka znotraj organizacije.

Komentarji