REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Minister prometa razkačen do obisti, ker si je vlak drznil ne počakati ga na peronu

Minister prometa razkačen do obisti, ker si je vlak drznil ne počakati ga na peronuVlak hitrejši od ministra. Vir: Twitter

Britanski minister prometa George Freeman je prek Twitterja besnel, ker je železničar na peronu dal znak za odhod vlaka, čeprav ga je videl, kako strumno teče proti vagonu.

Freeman je zapisal, da je zato moral ostati na postaji in čakati celo uro, ker jutranji vlak podjetja »Greater Anglia«, ki je bil ob 9.09 uri namenjen iz Cambridgea proti Attleboroughu, ni bil zanj - pridržan.

Član konservativne stranke je opisal svoje hude muke, ko je v skupini petih potnikov tekel po peronu, potem ko je njihov vlak iz Londona zamujal v prihodu.

Minister je povzel svoje frustracije v več sporočilih, ki jih je poslal železniškemu podjetju, ob pritožbi, da se je njihov uslužbenec zavestno odločil zapreti vrata vagona in odobriti odhod vlaka, poroča AP.

»Mar niti za 15 sekund, ko so potniki iz povezane proge že na vratih?« je trmoglavil minister.

Delavec se je »zlobno smejal in nas ignoriral,« je med ostalim zapisal minister.

Podjetje »Greater Anglia« pa je nato s tehtno mero previdnosti vendarle poučilo ministra, da v večini primerov ne more zadržati odhoda svojih vlakov v razmerah, ko zamujajo kompozicije drugih operaterjev železniškega prevoza.

»Mar niti za 15 sekund, ko so potniki iz povezane proge že na vratih?« je trmoglavil minister, na kar je vendarle prejel opravičilo podjetja »Greater Anglia« ob sugestiji, da je treba ohraniti tudi nekaj diskrecije, ne pa takoj vse razbobnati preko svetovnega spleta.

Spomnimo, Freeman je nedavno izpostavil, da mu je bila izkazana »velika čast«, ko ga je prejšnji mesec premier Boris Johnson imenoval za prometnega ministra.

Delite članek