REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Microsoft kljub padcu dobička bolje od pričakovanj

Microsoft kljub padcu dobička bolje od pričakovanj

Ameriški tehnološki velikan Microsoft je v četrtletju do konca septembra ustvaril 4,7 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je štiri odstotke manj kot v enakem obdobju lani. Prihodek je ostal nespremenjen pri 20,5 milijarde dolarjev. Družba je presegla pričakovanja analitikov in je beležila povečano povpraševanje po storitvah v oblaku.

Delnice družbe so se v poborznem trgovanju podražile za več kot pet odstotkov in prvič doslej presegle vrednost 60 dolarjev. V letu dni je delnica Microsofta pridobila okoli 20 odstotkov, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

"Rezultati prvega četrtletja so pokazali nadaljnjo rast povpraševanja po storitvah, ki temeljijo na oblaku," je zapisala finančna direktorica Amy Hood in dodala, da bodo še naprej vlagali in skušali zagotoviti dolgoročno rast.

Družbi se je obrestovalo osredotočanje na storitve računalništva v oblaku. Prihodek tega dela poslovanja je v prvem četrtletju družbinega poslovnega leta porasel za osem odstotkov na 6,4 milijarde dolarjev, pri tem se je prihodek storitve Azure, ki poslovnim uporabnikom ponuja sklop orodij in tehnologij za razvijanje rešitev v računalniških oblakih, povečal za 116 odstotkov.

Prihodek zbirke pisarniških programov Office je porasel za šest odstotkov na 6,7 milijarde dolarjev. Prodaja osebnih računalnikov je upadla za dva odstotka na 9,3 milijarde dolarjev.

Prihodek na področju mobilnih telefonov se je znižal za 72 odstotkov, prihodek na področju iger pa za pet odstotkov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek