REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Merck bo del posla za 3,4 milijarde evrov prodal Procter & Gamblu

Merck bo del posla za 3,4 milijarde evrov prodal Procter & GambluVIR: Profimedia

Nemški farmacevtski in kemični velikan Merck bo ameriškemu koncernu Procter & Gamble prodal enoto, ki se ukvarja s proizvodnjo zdravil brez recepta. Posel je vreden 3,4 milijarde evrov, kar je precej manj od štirih milijard evrov, kolikor po oceni analitikov znaša tržna vrednost omenjene Merckove enote.

Posel je vreden 3,4 milijarde evrov, kar je precej manj od štirih milijard evrov, kolikor po oceni analitikov znaša tržna vrednost omenjene Merckove enote.

Merckova enota med drugim proizvaja razpršila za nos in multivitamine. Kot sporočilo podjetja povzema nemška tiskovna agencija dpa, bo prodaja vplivala na okoli 3300 zaposlenih po vsem svetu, od tega na 300 zaposlenih v Nemčiji.

Merck bo kupnino porabil za poplačilo dolga, ki se je močno poglobil leta 2015, ko je Merck za 13 milijard dolarjev kupil ameriško podjetje Sigma-Aldrich.

Kot še poroča dpa, naj bi bil posel ob ustreznih dovoljenjih pristojnih regulatorjev sklenjen do konca leta.

Delite članek