REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mercator s pomočjo Fortenove proti hitrejši rasti, večji stabilnosti in novim investicijam

Mercator s pomočjo Fortenove proti hitrejši rasti, večji stabilnosti in novim investicijamMercator - predsednik UO Tomislav Čizmić. Vir: Twitter

Danes se izteče ponudba mešane skupine Fortenova za odkup preostalih 724.764 Mercatorjevih delnic.

Fortenova, ki je po prenosu delnic Mercatorja s propadlega Agrokorja postala lastnica 88,10-odstotnega deleža v slovenskem trgovcu, za delnico ponuja 36 evrov in plačilo kupnine v denarju.

Delnice Mercatorja, ki so bile v lasti finančno nasedlega Agrokorja, so bile na Fortenovo prenesene konec aprila. Takrat sta vodstvi Mercatorja in Fortenove to označili kot začetek nove dobe in priložnost za razvoj vseh deležnikov tako Mercatorja kot Fortenove.

Vir: Twitter

Uprava Mercatorja poudarja, da se bo po uspešnem finančnem in poslovnem prestrukturiranju s prevzemom končalo tudi lastniško prestrukturiranje, Mercatorju pa bodo zagotovljeni stabilnost, hitrejša rast in nov investicijski ciklus.

Upravo Mercatorja vodi Tomislav Čizmić, ki je nedavno dobil novi štiriletni mandat na čelu družbe.

Upravo Mercatorja vodi Tomislav Čizmić, ki je nedavno dobil novi štiriletni mandat na čelu družbe.

S prenosom delnic Mercatorja na Fortenovo se je končala večletna zgodba o lastniški usodi Mercatorja po insolventnosti Agrokorja, ki je nato pristal v postopku izredne uprave, po doseženi poravnavi z upniki pa je na njegovem pogorišču nastala skupina Fortenova.

Edino vredno Agrokorjevo premoženje so bile delnice Mercatorja, za njihov prenos na Fortenovo pa je bilo treba premagati kar nekaj ovir.

Skupina Mercator je sicer leto 2020 zaradi prevrednotenja nepremičnin sklenila s 156,7 milijona evrov čiste izgube, so se pa lani skupni prihodki povečali za 1,6 odstotka na 2,2 milijarde evrov, pri čemer je bila rast prihodkov iz prodaje v trgovini na drobno celo 3,7-odstotna.

Delite članek