REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Mercator od Konzuma v BiH prevzel prvih 25 prodajaln

Mercator od Konzuma v BiH prevzel prvih 25 prodajaln

Slovenski trgovec Mercator je od 7. septembra do danes od hrvaškega Konzuma prevzel 25 svojih nekdanjih prodajaln v Bosni in Hercegovini, je potrdil predsednik uprave Konzuma BiH Tomislav Bagić. Krmilo v preostalih 58 trgovinah v BiH, ki jih je po Agrokorjevem prevzemu Mercatorja prevzel Konzum, bo Mercator prevzel do konca septembra.

Bagić je poudaril, da Konzum v BiH posluje stabilno ter da je zmanjšal dolgove do dobaviteljev s 75 milijonov konvertibilnih mark (37,5 milijona evrov) na 40 milijonov konvertibilnih mark. Mesečno beležijo promet v višini 55 milijonov konvertibilnih mark (27,5 milijona evrov), je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Na obisku v Sarajevu sta bila danes tudi izredni pooblaščenec hrvaške vlade za Agrokor Ante Ramljak in predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić, ki sta se srečala s tamkajšnjimi politiki in predstavniki gospodarstva. Ramljak je med drugim napovedal, da bo Agrokor dokapitaliziral Konzum BiH ter poplačal dolgove dobaviteljem.