REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Lažni embargo: V Združenem kraljestvu se na premeten način izogibajo lastnim sankcijam zoper uvoz ruske nafte

Lažni embargo: V Združenem kraljestvu se na premeten način izogibajo lastnim sankcijam zoper uvoz ruske nafteStena Bolk, tanker. Vir: gcaptain, zajem zaslona

Po poročanju Sunday Timesa podjetja uporabljajo vrzel, ki jim omogoča, da po prenosu z ladje na ladjo registrirajo rusko gorivo kot »gorivo od drugod.«

Združeno kraljestvo je od februarja kupilo najmanj 39 pošiljk ruske nafte, čeprav je bil tovor registriran kot uvoz iz drugih držav, poroča Sunday Times, ki se sklicuje na podatke o prometu tankerjev in trgovinsko statistiko.

Pošiljke nafte z ruskim poreklom v vrednosti okoli 200 milijonov funtov (236 milijonov evrov) naj bi bile dostavljene v pristanišča Združenega kraljestva po predhodnem pretovarjanju z ladje na ladjo, kar je metoda, ki se pogosto uporablja, ko veliki tankerji, ki zaradi svoje velikosti ne morejo pristati v določenih pristaniščih, svoj tovor preložijo na manjše plovila.

Po ugotovitvah Sunday Timesa ta praksa omogoča ladijskim družbam, da registrirajo svoj tovor, ne da bi navedle dejanski izvor pošiljk, namesto tega pa kot vir tovora navedejo državo podjetja, ki je pripeljalo tovor.

Na ta način se lahko pošiljka blaga, izdelanega v Rusiji, registrira kot blago s poreklom iz Nemčije, če jo v pristanišče Združenega kraljestva pripelje nemško podjetje.

In to velja – tudi za nafto.

Sunday Timesu je uspelo izslediti na desetine pošiljk ruske nafte, ki so od marca prispele v pristanišča Združenega kraljestva in so bile zabeležene kot pošiljke iz Nemčije, Nizozemske, Poljske, Francije in drugih držav.

Najmanj 13 od teh naj bi prispelo junija in julija.

Tankerski prometni zamašek VIr: Marine Trafic
Tankerji s plinom in nafto, ki plujejo ob obalah sveta... in čakajo na višje cene teh surovin pozimi... Vir: Zajem zaslona

Vendar pa so uradni podatki o uvozu nafte britanskega Urada za državno statistiko (ONS) pokazali, da država v teh mesecih sploh ni prejela nafte iz Rusije.

Zaradi tega so vsi srečni - politiki se lahko hvalijo, kako država od »agresorske Rusije« ne kupuje več nafte, gospodarstvo pa rusko nafto še naprej dobiva.

Po mnenju pomorskih strokovnjakov so postali prenosi z ladje na ladjo bolj priljubljeni, odkar so zahodne države letos začele ciljati na ruski izvoz nafte kot del sankcij zaradi vojaške operacije Moskve v Ukrajini.

»Prenosi z ladje na ladjo so postali res uporabna metoda za prikrivanje cilja in izvora tovora. Iranci so s to metodo začeli, Venezuelci so jo izpopolnili, Rusi pa so jo uporabili za njimi,« je za britanski časnik povedala Michelle Wiese Bockmann, analitik za energijo in ladijski promet pri ladijskem časopisu Lloyd's List.

Po podatkih Refinitiva, ki spremlja prenose med ladjami, je bilo od marca po svetu približno 267 takih prenosov, ki vključujejo rusko nafto.

Embargo Združenega kraljestva na pomorski uvoz ruske nafte naj bi začel veljati 5. decembra.

Vendar bo po mnenju pomorskih strokovnjakov London zaradi vrzeli v registraciji in prakse prečrpavanja nafte iz ladje v ladjo težko dejansko preprečil uvoz ruske nafte v državo.

Na podoben način pa se izvaja uvoz ruske nafte tudi v Evropsko unijo...

Delite članek