REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Juan prehitel dolar in postal najpogosteje uporabljena valuta v čezmejnih transakcijah Kitajske

Juan prehitel dolar in postal najpogosteje uporabljena valuta v čezmejnih transakcijah KitajskeJuan je bil uporabljen v 48,4 odstoka vseh čezmejnih transakcij, poroča Reuters, medtem ko je delež dolarja padel na 46,7 odstoka z 48,6 odstoka mesec prej. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Po uradnih poročilih je juan prehitel dolar in postal najpogosteje uporabljena valuta v čezmejnih transakcijah Kitajske, pri čemer je bil uporabljen v 48,4 odstotka vseh tovrstnih transakcij.

Juan je marca postal najbolj razširjena valuta za čezmejne transakcije na Kitajskem in je prvič prehitel dolar, so pokazali uradni podatki, ki odražajo prizadevanja Pekinga za internacionalizacijo uporabe juana.

Čezmejna plačila in prejemki v juanih so se marca povzpeli na rekordnih 549,9 milijarde dolarjev s 434,5 milijarde dolarjev mesec prej, po izračunu Reutersa, ki temelji na podatkih Državne uprave za devizne tečaje.

Juan je bil uporabljen v 48,4 odstoka vseh čezmejnih transakcij, poroča Reuters, medtem ko je delež dolarja padel na 46,7 odstoka z 48,6 odstoka mesec prej.

Po uradnem poročilu bodo zaposleni v mestu Changshu na Kitajskem od maja 2023 prejemali plače v digitalnih juanih.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek