REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Huawei z vlaganjem v raziskave in razvoj do inovacij prihodnosti

promocijsko sporočilo
Huawei z vlaganjem v raziskave in razvoj do inovacij prihodnostiHuawei v Budimpešti

V Budimpešti je potekal 10. Evropski dan inovacij 2022 z naslovom Inovacije za raznoliko Evropo, ki ga organizira Huawei.

Gre za vodilni Huaweiev dogodek o inovacijah v Evropi, na katerem so partnerji predstavili vpogled v tehnološke inovacije in njihov vpliv na pospešitev digitalizacije, prehod na zeleno energijo, ohranjanje biotske raznovrstnosti in razvoj talentov.

Udeležilo se ga je približno 250 predstavnikov vlad, industrije in akademskih krogov.

Za bolj zeleno in trajnostno Evropo

Jeff Wang, predsednik Oddelka za odnose z javnostmi in komunikacije pri Huaweiu je dogodek otvoril z besedami: »V Huaweiu verjamemo, da lahko z nenehnim vlaganjem v raziskave in razvoj vodimo inovacije prihodnosti. Čeprav je proces inovacij poln negotovosti, tako kot je naša pot v prihodnost, je ena stvar nedvoumna: inovacije bodo ključne za uresničitev naše trajnostne prihodnosti. Veselimo se sodelovanja z našimi partnerji pri ustvarjanju pametnejše, bolj zelene in trajnostne Evrope.«

Čeprav je proces inovacij poln negotovosti, tako kot je naša pot v prihodnost, je ena stvar nedvoumna: inovacije bodo ključne za uresničitev naše trajnostne prihodnosti.

»V zadnjih letih je Madžarska dosegla uspeh pri naložbah v velika kitajska podjetja. Huaweiev center za raziskave in razvoj v Budimpešti, pa tudi njegov največji evropski logistični center, ki se nahaja v bližini prestolnice, so posebne prednosti za našo državo,« je povedal  madžarski minister za zunanje zadeve in trgovino Péter Szijjártó, in še dodal:

»Huaweieve naložbe na Madžarskem so nam v ponos in veseli smo, da podjetje zaupa v madžarske talente, ljudi in madžarski izobraževalni sistem. Obe strani sta imeli veliko koristi od strateškega sodelovanja, podpisanega pred desetimi leti, in madžarska vlada je pripravljena nadaljevati to sodelovanje.«

Huawei je vir številnih inovativnih 5G rešitev v Evropi. Na dogodku so predstavili več projektov iz različnih delov Evrope.

 V Avstriji Huawei sodeluje s podjetjem za brezpilotna letala Dronetech. Razvili so rešitve za pametno kmetijstvo, ki uporablja tehnologijo 5G za zmanjšanje porabe vode in pesticidov ter povečanje produktivnosti.

Na Madžarskem je Huawei s partnerji sodeloval pri izgradnji prvega evropskega pametnega 5G železniškega vozlišča.

Razvoj talentov

Med dogodkom je Univerza za javno službo Madžarske s podjetjem Huawei podpisala pogodbo o partnerstvu v okviru štipendijskega programa Seeds for the Future, ki spodbuja izobraževanja na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

Približno 1000 študentom iz 12 evropskih držav je bilo v okviru Seeds for the Future v zadnjih letih podeljenih skupno 5 milijonov evrov.

Delite članek