REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Huawei vzpostavlja logistično vozlišče za trge srednje in jugovzhodne Evrope

Huawei vzpostavlja logistično vozlišče za trge srednje in jugovzhodne EvropeHuawei je pomemben za Evropo. Vir: Twitter

Družba Huawei v Sloveniji vzpostavlja osrednje regijsko logistično vozlišče za okoli 19 trgov srednje in jugovzhodne Evrope.

S tem bo povečala pretok lastnega blaga čez Luko Koper, v bližini brniškega letališča bodo za ta namen zgradili nove skladiščne zmogljivosti.

Multiplikativna vrednost odločitve je več deset milijonov evrov.

Kot pojasnjujejo pri Huaweiju, bo odločitev za vzpostavitev logističnega vozlišča preusmerila transportne tokove njihovega blaga skozi pristanišče v Kopru in brniško letališče za 13 držav EU in šest držav zunaj EU.

Vrednost te naložbene odločitve ocenjujejo na okoli devet milijonov evrov letno s potencialom za nadaljnjo rast.

Odločitve, da je bila Slovenija izbrana za regijsko logistično središče, smo v slovenski podružnici Huawei še posebej veseli, saj to pomeni tudi približno 40 novih delovnih mest v Sloveniji, s katerimi posredno in neposredno dosegamo že več kot 160 zaposlenih.

Direktorica Huaweija za carinsko skladnost v Evropi Beata Bogadi je ob tem poudarila, da "dejstvo, da se je Huawei odločil za to strateško poslovno odločitev o vzpostavitvi evropskega tranzitnega skladišča v Sloveniji, ki bo pokrivalo okoli 19 trgov, znova dokazuje, kako privlačna je Slovenija v logističnem smislu. Huawei prepoznava strateški položaj koprskega pristanišča, usposobljeno osebje in storitve v Sloveniji. Slovenijo uvrščamo na naš seznam strateških logističnih vozlišč."

Huaweijeva dolgoročna zavezanost slovenskemu trgu je z odločitvijo o vzpostavitvi regijskega logističnega vozlišča za srednjo in jugovzhodno Evropo po besedah direktorja Huawei Slovenia Histra Zhanga še dodatno okrepljena.

"Odločitve, da je bila Slovenija izbrana za regijsko logistično središče, smo v slovenski podružnici Huawei še posebej veseli, saj to pomeni tudi približno 40 novih delovnih mest v Sloveniji, s katerimi posredno in neposredno dosegamo že več kot 160 zaposlenih. Ta odločitev kaže tudi priznanje Sloveniji kot strateški lokaciji in trgu za Huawei ter ob tem dodatno krepi pozicijo Slovenije na strateškem zemljevidu več kot 170 trgov, kjer je Huawei prisoten," je še dodal Zhang.

Huawei skozi koprsko pristanišče trenutno prepelje približno 185.000 kubičnih metrov tovora iz Kitajske do Madžarske in naprej na evropske trge.

Z odločitvijo o vzpostavitvi lastnega logističnega vozlišča v Sloveniji nameravajo skrajšati dobavne roke dostave blaga kupcem iz EU.

 

Delite članek