REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Financial Times«: G7 ne razpravlja več o popolni zaplembi ruskega premoženja

»Financial Times«: G7 ne razpravlja več o popolni zaplembi ruskega premoženjaEvropske države se želijo izogniti nevarnosti česar koli, kar bi lahko vplivalo na samo lastnino, »v strahu pred maščevanjem«. Vir: Posnetek zaslona, X

Vprašanje popolne zaplembe ruskega zamrznjenega premoženja se več ne obravnava, saj predstavniki držav G7 iščejo druge možnosti, poroča Financial Times.

»Medtem ko si Ukrajina še naprej prizadeva za popolno zaplembo ruskega premoženja, so uradniki G7 dejali, da o tej temi ne razpravljajo več. Namesto tega raziskujejo alternativne načine za črpanje iz zamrznjenih ruskih sredstev,« piše časnik.

Kot poudarjajo, se želijo evropske države »v strahu pred povračilnimi ukrepi« držati stran od vsega, kar bi lahko vplivalo na samo lastnino.

Od začetka posebne vojaške operacije so Evropska unija in države G7 zamrznile skoraj polovico ruskih deviznih rezerv, ki znašajo okoli 300 milijard evrov.

Približno 200 milijard evrov je v EU, predvsem na računih belgijskega podjetja »Euroclear«, enega največjih svetovnih poravnalnih in klirinških sistemov.

Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova je izjavila, da je zamrznitev ruskega premoženja v Evropi kraja, poleg tega pa EU ne cilja le na sredstva zasebnikov, temveč tudi na državno premoženje Rusije.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek