REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Fiat Chrysler v drugem četrtletju močno znižal dobiček

Fiat Chrysler v drugem četrtletju močno znižal dobičekVIR: Insajder.com

Italijansko-ameriški avtomobilski proizvajalec Fiat Chrysler je v drugem letošnjem četrtletju dosegel dolgoročni cilj in poplačal vse dolgove. Kljub temu je s poslovnim poročilom razočaral vlagatelje, saj je v drugem trimesečju na letni ravni zabeležil 35-odstotni padec čistega dobička.

Četrtletne poslovne rezultate je Fiat Chrysler objavil le nekaj ur po tem, ko je v javnosti odjeknila novica, da je v 67. letu starosti umrl dolgoletni prvi mož podjetja Sergio Marchionne.

Podjetje je še ob koncu prvega četrtletja 1,3 milijarde evrov dolga, ki so ga v drugem trimesečju poplačali.

V poslovnem sporočilu so zapisali, da je imelo podjetje še ob koncu prvega četrtletja 1,3 milijarde evrov dolga, ki so ga v drugem trimesečju poplačali. Prilagojeni dobiček iz poslovanja se je ustavil pri 981 milijona evrov, kar je devet odstotkov nižje kot v enakem lanskem obdobju.

Rezultati so bili precej slabši od napovedi analitikov. Ti so ocenili, da se bo čisti dobiček v drugem četrtletju ustavi pri 1,4 milijarde evrov.

Delnice podjetja so na milanski borzi po objavi rezultatov padle za 10 odstotkov. Rezultate po pričakovanjih bo pozneje komentiral nov prvi mož podjetja Mike Manley. Slednji je bil na mesto glavnega izvršnega direktorja imenovan v soboto zvečer na na hitro sklicanem nadzornem odboru podjetja.