REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Danes znani najboljši tuji vlagatelji v Sloveniji

Agencija Spirit bo drevi podelila tradicionalna priznanja FDI Award najboljšim tujim investitorjem, ki so letos bistveno prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Nagrade bodo podeljene v kategorijah najboljši zaposlovalec, dolgoročna prisotnost v regiji, uspešni poslovni rezultati in logistični center.

Kriteriji, po katerih je strokovna komisija izbrala prejemnike nagrad Invest Slovenia FDI Award 2016, so vsaj 50 zaposlenih v podjetju, nezmanjšano število zaposlenih v preteklem letu in vsaj 35.000 evrov dodane vrednosti na zaposlenega. Podjetja morajo poslovati z dobičkom, ne smejo biti davčni neplačniki in poslovati z davčnimi oazami. Pri izboru komisija upošteva tudi model Bisnode Failure.

V izbor se niso uvrstila podjetja, kjer je delež tujega lastnika manjšinski in tista, v katerih je bila združitev ali pripojitev izvedena pred kratkim. So se pa izbora lahko udeležila tudi podjetja, ki so prejela finančne spodbude iz naslova javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij v letu 2011 in 2012, so sporočili organizatorji.

Lani so nagrado FDI Award, ki jo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Spirit podeljujeta od leta 2006, prejela podjetja Sogefi Filtration, Optotek, Willy Stadler in Schenker.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek