REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Apel nemških industrialcev: Zaščitite nas pred previsokimi cenami energije

Apel nemških industrialcev: Zaščitite nas pred previsokimi cenami energijePotrebne so dolgoročne rešitve, opozarjajo nemški industrialci, da bi električna energija ostala privlačna tako za podjetja kot zasebne odjemalce. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Zveza nemških industrijalcev (BDI) od vlade v Berlinu zahteva trajno zaščito pred previsokimi cenami energije in večjo pomoč podjetjem, ki jih je kriza še posebej prizadela, poroča Frankfurter Allgemeine Zeitung.

»BDI pričakuje, da bo zvezna vlada hitro pripravila usklajen koncept, ki bo zagotovil dolgoročno oskrbo z energijo po mednarodno konkurenčnih cenah,« so sporočili iz omenjenega združenja.

Poleg širitve obnovljivih virov energije so potrebne dolgoročne rešitve, opozarjajo nemški industrialci, da bo električna energija ostala privlačna tako za podjetja kot zasebne odjemalce.

Za podjetja, katerih konkurenčnost in preživetje sta ogroženi zaradi nenadnega dviga cene električne energije, je nujna podpora tudi s kratkoročnimi ukrepi.

Skok cen energije v Nemčiji. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Obstoječe instrumente za financiranje prihodnjih tehnologij, sporoča BDI vladi kanclerja Olafa Scholza, je treba razširiti in narediti učinkovitejše, hitrejše, prožnejše in enostavnejše.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek