REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vrata odpira 23. festival Zlati boben

Vrata odpira 23. festival Zlati boben

Začenja se 23. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben, ki bo v organizaciji Slovenske oglaševalske zbornice na Ljubljanskem gradu potekal vse do petka. Za nagrade Zlatega bobna se bo potegovalo 1215 kreativnih del iz 26 držav, na govorniških odrih pa se bo zvrstilo več kot 40 različnih govorcev.

Festival se po 22 letih letih iz Portoroža seli v Ljubljano. "Festival v svoji osveženi, ne samo podobi, temveč tudi lokaciji, tekmovalnem in kongresnem programu, stopa na novo pot in tako jasno sporoča, da prerašča okvirje oglaševanja in prevzema platformo kreativnosti," je pred začetkom festivala ocenila generalna direktorica festivala Zlati boben in Slovenske oglaševalske zbornice Mojca Briščik.

Poleg nove lokacije se novosti obetajo v tekmovalnem programu, saj bodo dela, ki so svoje kreativne rešitve zasnovala na značilnostih duha nekega prostora, lahko odslej tekmovala v samostojni skupini in se potegovala za nagrado "best capture of local spirit". Novo nagrado Golden Drum Adriatic pa dobiva tudi regija, v kateri je Zlati boben nastal.

Festival bo spremljalo pestro družabno dogajanje, v petek zvečer bo na Gospodarskem razstavišču razglasitev rezultatov in podelitev nagrad zmagovalcem.

Med več kot 40 govorci Zlatega bobna bodo udeleženci lahko prisluhnili tudi letošnjemu prejemniku nagrade Hall of Fame Dušanu Drakalskemu in predsednikoma žirij obeh tekmovalnih sekcij Najboljše delo in Najboljša praksa, Grahamu Langu in Eduardu Marquesu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek