REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rdeči križ Slovenije tudi letos s kampanjo Drobtinica

Rdeči križ Slovenije tudi letos s kampanjo Drobtinica

Rdeči križ Slovenije (RKS) pred 16. oktobrom, svetovnim dnevom hrane, danes pripravlja enodnevno kampanjo Drobtinica - topel obrok otrokom, s katero dopolnjuje svoje programe pomoči otrokom iz socialno šibkejših okolij. Na 43 območnih združenjih RKS bodo prostovoljci zbirali denar za prehrano osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je bilo tveganju revščine po uradnih podatkih leta 2015 izpostavljeno 287.000 oseb in čeprav uradni podatki kažejo, da se je stopnja tveganja revščine nekoliko znižala, še vedno več kot 130.000 posameznikov za preživetje potrebuje raznovrstno materialno pomoč. Zaskrbljujoč je tudi podatek, da je med omenjenimi 287.000 osebami kar 54.000 mladoletnih otrok.

Njim je namenjena akcija Drobtinica 2016, s katero RKS skrbi za otroke, ki živijo v pomanjkanju in trpijo zaradi raznovrstnih posledic revščine. Med drugim tudi pomanjkljive in nepravilne prehrane, kar vpliva na njihov zdrav telesni, psihični in intelektualni razvoj.

Enodnevna kampanja Drobtinica, ki jo letos izvajajo že 16. leto zapored, zadnja leta zagotavlja več kot 30.000 toplih obrokov za osnovnošolce iz socialno ogroženih okolij. Tako upajo, da bodo tudi letos z darovi otrokom zagotovili vsaj en topel obrok dnevno.

Prostovoljne prispevke zbirajo na stojnicah dopoldne na 43 območnih združenjih po Sloveniji, poleg tega pa tudi s poslanimi sms sporočili.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek