REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Obletnico KMŠ bodo obeležili s prireditvijo Ftrgatev

Klub mariborskih študentov obeležuje dvajseto obletnico svojega delovanja, ob tej priložnosti pa danes popoldne pred Univerzitetnim športnim centrom Leona Štuklja pripravlja športno-zabavno prireditev Ftrgatev. Dogodek je namenjen študentom še pred začetkom resnejših študijskih obveznosti in drugim ljubiteljem slovenske glasbe in zimskega športa.

Kot obljubljajo organizatorji, bo bogat dnevni program s tematskimi adrenalinsko-športnimi igrami ponudil pravi spektakel. Najboljši domači ter tuji deskarji in smučarji prostega sloga se bodo pomerili v Ski & Board Rail tekmovanju, saj bo pred dvorano na snegu postavljena konstrukcija, na kateri bodo tekmovalci lahko pokazali svoje trike.

Večerni del Ftrgatve bo odzvanjal v ritmih slovenske glasbe, saj se bodo na odru zvrstili Magnifico, Happy Ol'McWeasel, Kingston in Karneval Band, ob tem pa bodo ocenjevali tudi najboljša vina. Klub mariborskih študentov se je odločil pridružiti tudi projektu Marka Soršaka - Sokija 20 za 20 ter s pomočjo prostovoljnih prispevkov, zbranih na Ftrgatvi, osnovnošolcem po Sloveniji omogočiti aktivno ustvarjanje glasbe na lokalnih osnovnih šolah.

Kljub mariborskih študentov, znan tudi po kratkem nazivu KMŠ, je bil ustanovljen leta 1996. Vse od takrat študentom omogoča prijetno druženje ter jim nudi podporo oziroma pomoč pri uresničevanju njihovih interesov na različnih področjih. Po sicer nekaj let starih podatkih ima klub več kot 1300 članov in vsaj 3000 simpatizerjev.

Klub sodeluje tudi z drugimi študentskimi klubi in podobnimi organizacijami, ob tem pa je tudi član Zveze študentskih klubov Slovenije.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek