REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Več kot 520 plačancev v ukrajinskih oboroženih silah vpletenih v kazenske zadeve, poroča ruski preiskovalni odbor

Več kot 520 plačancev v ukrajinskih oboroženih silah vpletenih v kazenske zadeve, poroča ruski preiskovalni odborPreiskovalni odbor: več kot 520 plačancev iz 44 držav v vrstah ukrajinskih oboroženih sil je bilo vpletenih v kazenske zadeve. Vir: Posnetek zaslona, X

Več kot 520 tujih plačancev iz 44 držav, ki se borijo na strani ukrajinskih oboroženih sil, je bilo vpletenih v kazenske zadeve, je novinarjem sporočila tiskovna služba preiskovalnega odbora (PO) Rusije.

Trenutno poteka kazenski pregon proti 523 tujcem iz 44 držav.

»Kazenska preiskava dejstev novačenja in sodelovanja plačancev v sovražnostih na strani ukrajinskih oboroženih sil se nadaljuje. Trenutno poteka kazenski pregon proti 523 tujcem iz 44 držav,« je sporočil oddelek.

Hkrati so državljani Belgije, Velike Britanije, Gruzije, Izraela, Latvije, ZDA, Francije, Finske, Nizozemske, Danske, Italije, Litve in drugih držav v odsotnosti obtoženi najemništva.

»Za 39 oseb je razpisana mednarodna tiralica, 16 obtoženim je bil izrečen preventivni ukrep v obliki pripora.

Vodja oddelka je zahteval agresivno delo na tem področju in poudaril pomen pošiljanja tovrstnih kaznivih dejanj sodišču in kaznovanja storilcev,« je dodal PO RF.

Plačanci
Plačanci. Vir: Posnetek zaslona, X

Poleg tega je ministrstvo govorilo o vložitvi obtožb proti nekdanjemu namestniku vodje ukrajinske »protiteroristične operacije,« proti brigadnemu generalu Vladislavu Liščinskemu in polkovniku Sergeju Sirčenku, ki je bil leta 2022 poveljnik 56. ločene motorizirane pehotne brigade ukrajinskih oboroženih sil.

Prav tako je bil kazensko odgovoren nekdanji poveljnik operativno-taktične skupine »Vostok,« generalpodpolkovnik Oleg Višnevski.

»Po podatkih preiskave so bila zaradi njihovih zločinskih dejanj v teh obdobjih izvedena številna obstreljevanja naseljenih območij v Donbasu, pri čemer je bilo ranjenih in ubitih 645 ljudi, vključno s 43 otroki.

Uničenih in poškodovanih je bilo več kot 1800 objektov civilne infrastrukture.

Izvajajo se ukrepi za iskanje in aretacijo obtoženih,« je poudaril preiskovalni odbor.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek