REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ukrajinski odpor po sledi ISIS-a: ne jemljejo ujetnikov, promovirajo klanje in obožujejo »srednjeveški teror«

Ukrajinski odpor po sledi ISIS-a: ne jemljejo ujetnikov, promovirajo klanje in obožujejo »srednjeveški teror«Ukrajinka z bogato žetvijo. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Na ukrajinskih družbenih omrežjih se je pojavil posnetek mladenke v ukrajinski nošnji, ki vabi k »bogati žetvi« in na koncu Rusu, očitno nekakšnemu vojaku s svojim srpom – prereže vrat.

Morbiden posnetek naj bi zastrašil ruske vojake, toda zdi se, da ima precej drugačen učinek.

Sam posnetek je seveda zelo problematičen.

Spominja na prizore, ki jih je svetovni javnosti prikazovala teroristična Islamska država (ISIS).

Morbiden posnetek naj bi zastrašil ruske vojake, toda zdi se, da ima precej drugačen učinek. Toda še huje je, da uporabo terorja v boju proti Rusom priporoča tudi vrh države.

Islamski skrajneži so Zahodnjakom, tudi novinarjem, radi rezali glave pred kamerami.

Sporni posnetek iz Ukrajine je seveda problematičen tudi zato, ker promovira vojne zločine.

Moški, ki mu Ukrajinka na posnetku zaigrano (upajmo) prereže vrat je očitno ujet, saj sicer ne bi čakal, da ga krvožejna mladenka - pokonča.

Ujetniki pa spadajo med zaščitene kategorije v vojnah in jih ni dovoljeno poškodovati na katerikoli način.

Da je ukrajinska oblast sposobna škoditi lastnim prebivalcem, če so nagrade dovolj velike pa kaže eksplozija v Kramatorsku in kruto ravnanje neonacistov v ukrajinskih mestih.

Zakaj je zelo verjetno, da so prav ukrajinske sile izstrelile najmanj eno raketo Točka-U na železniško postajo v Kramatorsku pa pojasnjuje natančna analiza Stephena McIntyreja (spodaj).

Kdo je avtor zavržnega posnetka, ki grozljivo spominja na ISIS-ova klanja Zahodnjakov zato ker ukrajinska bojevnica v svojem performansu s srpom pokonča ruskega ujetnika, sicer ni jasno, toda komentarji na družbenih omrežjih kažejo, da se nad njim navdušujejo predvsem tisti, ki podpirajo ukrajinsko stran v tej vojni.

Podobno kot so v Berlinu navdušeno ploskali ukrajinski deklici, ki je, zavita v ukrajinsko zastavo pred poslopjem nemškega Bundestaga pozivala h genocidu nad Rusi in prepevala priljubljeno pesem v Ukrajini z naslovom »Kmalu ne bo več Rusov«.

Toda še huje je, da uporabo terorja v boju proti Rusom priporoča tudi sam vrh države, izvaja pa ga - redna vojska.

Izvajanje zločinov dokazuje posnetek pripadnika gruzijske enote, ki je del ukrajinskih oboroženih sil.

Ta v kamere prostodušno prizna, da oni – ne jemljejo ujetnikov!

Z drugimi besedami, bojevnik, ki ga podpirata tako NATO kot mašinerija Evropske unije pove jasno in glasno, v kamero, da njegova enota krši Ženevske konvencije in pobija ujetnike ter izvaja vojne zločine.

Evropska unija pa – nič.

Tem istim klavcem celo pošilja orožje in denar.

Pri vprašanju, od kod tako bolestna obsedenost z nezakonitimi postopki v vojni na strani ukrajinskih sil pa ni potrebno iskati prav daleč od predsedniške palače v Kijevu.

Posnetek Oleksija Arestoviča, svetovalca šefa kabineta ukrajinskega predsednika kaže, kako se je sam tesen sodelavec Volodimirja Zelenskega navduševal nad brutalnim nasiljem pripadnikov Islamske države, ki jih je smatral za eno od najbolj organiziranih in učinkovitih organizacij na svetu.

V posnetkih Arestovič celo hvali tehniko in spretnost džihadistov, ter pravo mero srednjeveškega nasilja, ki so ga uporabljali in podobne metode, ki jih je preučeval.

Ob tem pa je nabavil tudi knjigo o delovanju ISIS-a, je priznal svetovalec ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega.

Arestovič občuduje poveljnike ISIS kot »modre in uspešne poveljnike«, ki so razmišljali o »podrobnostih, celo o stopnji krutosti«.

Prepričan je, da je bila »krutnost za razkazovanje« svetovni javnosti zelo »modra strategija, ki je upoštevala posebne interese« ISIS-a.

Twitter račun svetovalca ukrajinskega predsednika Zelenskega Oleksija Arestoviča, ki je navdušen nad metodami islamskih skrajnežev in ISIS. Vir: Posmetek zaslona, Twitter

Arestovič je v enem od intervjujev poudaril, da je ravnanje po navodilih ISIS-a - »terorizem, srednjeveška surovost, sežiganje nasprotnikov, streljanje in rezanje glav«, zanj »absolutno mreža prihodnosti«.

Arestovič je pravkar napovedal, da vojne v Ukrajini ne bo konec naslednjih 13 let, vse do leta 2035...

»Svetovalec Zelenskega Oleksij Arestovič napoveduje 13-letno vojno z Rusijo, razdeljeno na več sporov manjšega in velikega obsega. Ukrajincem, ki jim to ni všeč, pa pove, naj zapustijo državo,« poroča nekdanji novinar BBC-ja.

Ni dvoma, da pri Arestoviču, ki je po poklicu igralec (enako kot Zelenski), gre za eno najbolj nenavadnih (milo povedano) osebnosti, ki jo je ta konflikt pripeljal v središče pozornosti.

Aprila leta 2021 je ruski zunanji minister Sergej Lavrov dejal, da se ekipa Zelenskega »na vse kriplje izmika« v poskusih, da bi poteptala mirovne sporazume iz Minska. Lavrov je dodal, da je ne bi smeli »spustiti s kavlja« oziroma trnka. Arestovič se je odzval na izjavo Lavrova septembra istega leta s sporočilom, da »ta 'kavelj' v resnici ne obstaja več. Ali pa v vsakem primeru Ukrajina in Zelenski nista več na kavlju ... Gospod Lavrov, pozdravljam vas: umaknili smo se s kavlja sporazuma iz Minska ... To je naš velik dosežek, preboj,« je dejal Arestovič v oddaji »Pravica do moči« na televizijskem kanalu »1 + 1«. Arestovičeva izjava je sledila obisku Zelenskega v ZDA in pogovorom z ameriškim voditeljem Joejem Bidnom, poroča Oreanda News. Vir: Posnetek zaslona

Očitno je, da je Arestovičevo sporočilo Moskvi o odstopu od mirovnega sporazuma sklenjenega v Minsku lansirano po obisku Zelenskega v ZDA v začetku septembra 2021.

Tedaj so neokonzervativci Joeja Bidna podprli zavrnitev kijevskega režima, da izvaja dogovore iz Minska.

Mirovni sporazumi iz Minska bi Rusom na vzhodu države dali avtonomijo znotraj Ukrajine in pravico do uporabe svojega jezika, ne pa tudi samostojno državo.

Ruski predsednik Vladimir Putin je na to pristal, toda sporazumi se zaradi blokade Kijeva in Washingtona niso premaknili z mrtve točke.

Kijev mirovne sporazume, sklenjene v Minsku nikoli ni uresničil, nato pa je 16. februarja Ukrajina začela še s hudim obstreljevanjem Donbasa. Ponovno.

Krivci so bili na strani ukrajinske vojske. Kar je verificirala OVSE.

In šele zatem se je Putin odzval s »posebno vojaško operacijo.«

Tako torej Kijev pod taktirko Arestoviča in Zelenskega želi zmagati – s kršitvami mednarodnega prava in terorjem, ki ga nato pripisujejo Rusiji.

POZOR. PRIZOR NASILJA!

Kam to vodi, kaže prizor zoglenelega trupla ruskega vojaka, privezanega na jekleno protitankovsko oviro, pred tem mučenega in nato zažganega.

In zato prebivalec Luganske ljudske republike, ki šest let ni videl svojega vnuka s solzami sreče pričaka - ruske osvoboditelje.

Drugi pa se jim zahvaljujejo.

Kako dolgo bo še trajalo, da bo javnost v Evropski uniji končno spregledala, za kaj v tej vojni zares gre?

Do leta 2035, kot napoveduje Arestovič?

Glede na tesne stike, ki jih ima z ameriško administracijo in vpletenost Pentagona v vodenje vojne v Ukrajini, gre verjetno za preverjene informacije.

Kdaj bo EU spoznala, da v Ukrajini ni vse črno-belo, še posebej, ko gre za vojne zločine.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek