REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ukrajinski general Krivonos: Ukrajinski načrt napada na Rusijo z milijoni dronov propadel, sredstva pa ukradena!

Ukrajinski general Krivonos: Ukrajinski načrt napada na Rusijo z milijoni dronov propadel, sredstva pa ukradena!Ameriški droni za Ukrajino: premalo in prepozno... Vir: Posnetek zaslona, X

Ukrajinski načrt za napad na Rusijo z »milijoni dronov« ni uspel. To je izjavil upokojeni general oboroženih sil Ukrajine Sergej Krivonos.

Vir: Posnetek zaslona

V oddaji na YouTubovem kanalu »Prjamoj« (Naravnost) je upokojeni general ukrajinskega ministra za digitalno preobrazbo Mihaila Fjodorova označil za »klepetavo glasno babo«.

Krivonos je pojasnil, da je uradnik Ukrajincem obljubil veliko, naredil pa je veliko manj.

»Mit, da bo nebo nad Rusijo napolnilo na desettisoče in milijone brezpilotnih letalnikov, je uničen. Temu ni tako,« je poudaril general.

Krivonos je dodal, da so ukrajinske oblasti prejele denar za vzpostavitev lastne proizvodnje brezpilotnih letal, vendar nikoli niso mogle ustvariti potrebnih zmogljivosti.

Sredstva, namenjena za te namene, so bila po besedah dobrega poznavalca dogajanja v ukrajinski vojski - ukradena.

Pred tem je rusko obrambno ministrstvo sporočilo, da so ruske oborožene sile zadele tovarno za proizvodnjo brezpilotnih letal v bližini mesta Čugujev v Harkovski regiji.

Vojak z dronom Vir: Yandex, X
Vojak z dronom. Vir: Posnetek zaslona, X

Po navedbah ministrstva so 31. decembra 2023 ruski lovci zadeli tudi štiri skladišča goriva za vojaško opremo oboroženih sil Ukrajine na območju Odese, Dnepropetrovska in vasi Konstantinovka v Nikolajevski regiji.

Hkrati je nemški TV kanal Welt ugotovil, da ukrajinski sistemi zračne obrambe, vključno z zahodnimi protiletalskimi raketnimi sistemi Patriot, med ruskimi napadi niso mogli sestreliti niti ene ruske krilate rakete H-32.

Takšen razvoj dogodkov po mnenju kanala nakazuje, da ima ruska vojska najnovejše krilate rakete, ki lahko premagajo sodobne zahodne sisteme zračne obrambe.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek