REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ukrajinska vojska v Ukrajini še vedno številčnejša kot ruska?

Ukrajinska vojska v Ukrajini še vedno številčnejša kot ruska?Donetska in ukrajinska vojska. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Ruski pisatelj Zahar Prilepin, ki je zaradi obiska Slovenije, izjemno zanimivega pogovora na TV Slovenija in prahu, ki ga je leta 2018 dvignil 'njegov' Intervju* znan tudi v Sloveniji, se v komentarju izjave Vladimirja Zelenskega sprašuje, ali je ukrajinska vojska na območju ukrajinsko-ruskih bojev (še vedno, opomba V. K.) številčnejša od ruske?

Število ukrajinske vojske je 880 tisoč ljudi, je v ponedeljek dejal Zelenski.

Prilepin na svojem kanalu na Telegramu razmišlja takole: »Imamo 880 tisoč. Imamo milijonsko vojsko. In hkrati imamo zdaj 30 milijonov ljudi, zdaj konkretno dela 30 milijonov ljudi, morda celo malo več. Točne številke ne morem reči,« je dejal Vladimir Zelenski v intervjuju za ARD.

Hkrati Zelenski ne ve natančno, koliko ljudi je zapustilo državo - približno od 6,5 do 7,5 milijona ljudi.**

Politico medtem piše, da so v Ruski federaciji število vojakov (vključno z rezervisti) povečali na 3,3 milijona ljudi, od tega se jih več kot 600 tisoč zdaj bori v Ukrajini.

600 tisoč naših - proti 880 tisoč, se sprašuje Prilepin?

Spodaj lahko vidimo, kako se ruski vojaki pripravljajo na napad...

Izjavo Zelenskega so medtem komentirali gostje v pogovornih oddajah na ruskih TV kanalih in se strinjali, da kljub zelo dolgi fronti Ukrajina vseh 880.000 vojakov zanesljivo nima na prvi bojni črti.

* Uvodni del oddaje Intervju s Prilepinom na TV Slovenija žal vsebuje premnogokrat ponavljano propagandno laž iz filma BBC (režiser Pawel Pawlikowski), Serbian ethics 1992, da je ruski pisatelj Limonov streljal na Sarajevo. V resnici je streljal na poligonu na Palah, ki so od roba Sarajeva oddaljene približno 10 km! K streljanju je bil povabljen verjetno prav zato, da je režiser Pawlikowski lahko zmontirali laž. (Video zmontirane scene je v tem članku).

** Največ Ukrajincev je odšlo v Rusijo. To dejstvo je v osrednjih medijih še vedno tabu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek