REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Trumpovo življenje je serija nepomembnih laži – toda njegove laži o koronavirusu bi nas lahko ubile!«

»Trumpovo življenje je serija nepomembnih laži – toda njegove laži o koronavirusu bi nas lahko ubile!«Trump in Oliver. Vir: Twitter

Komik John Oliver se je odločil pojasniti občinstvu, da obstaja razlika med Trumpovimi lažmi glede volitev i glede nečesa, kar bi lahko ubilo ljudi, ker nimajo prave informacije.

»Trumpovo celotno življenje je serija nepomembnih laži – toda njegove laži o koronavirusu bi nas lahko ubile,« je opozoril znani komik v svoji slavni oddaji na HBO-ju Last Week Tonight with John Oliver.

Spomnil je, da je predsednik lagal, med drugim, o tem, kako bogat je, pa o gledanosti svojega showa Apprentice, ter o številu nadstropij v Trumpovi stolpnici, obsežnosti svoje zmage na volitvah leta 2016, prisotnosti ljudi na njegovih shodih in inavguraciji, kakor tudi, če je deževalo ob njegovi prisegi in ali je bil sploh kdaj povabljen v ta »dolgočasen in slabo ocenjen šov,« - torej v Last Week Tonight with John Oliver - »kar se nikoli ni zgodilo – in kar je laž!« je poudaril komik.

Trump je namreč o tem, da bo število primerov smrti v ZDA zaradi novega in nevarnega koronavirusa le »okoli ničle«, lagal celo v prisotnosti svojih zdravnikov.

Trump je dejal, da so njegovi shodi »precej varni« in da ni nevarnosti, da bi na njih ljudje staknili koronavirus.

Medtem pa se je oglasil tudi predsednik ZDA Donald Trump, ki za izbruh koronavirusa krivi demokrate oziroma trdi, da je to njihova »izmišljotina.«

Trump je dejal, da so njegovi shodi »precej varni« in da ni nevarnosti, da bi na njih ljudje staknili koronavirus.

Dejal je tudi, da bo »pritisnil« na farmacevtsko industrijo, da pospešijo razvoj cepiva zoper Covid-19.

Delite članek