REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Spopad civilizacij - turisti so se sončili na luksuzni plaži, ko je mimo pribrzel čoln, poln migrantov...

Spopad civilizacij - turisti so se sončili na luksuzni plaži, ko je mimo pribrzel čoln, poln migrantov...Tarča migrantov

Nekoliko bolj premožni ljudje, ki so te dni uživali na plaži luksuznega letovišča ob Sredozemskem morju, so pred kratkim v šoku opazovali velik gumijast čoln, ki je drvel proti njim iz odprtega morja. Ko pa je pristal na obali, je neki turist posnel osupljiv video, ki je na družbenih omrežjih postal viralen.

Že dolgo namreč nismo imeli priložnost, da na ta način, v enem samem kadru vidimo razkošje in bedo sodobnega sveta.

 

Plaža Španija

Idilično, sproščeno vzdušje na "fancy" plaži Barossa, na jugu Španije, v andaluzijskem mondenem letovišču Costa de la Luz, ob azurno modrem morju in prelestni peščeni obali, je preteklo nedeljo prekinil prihod čolna, v katerem se je stiskalo približno 50 migrantov iz Maroka, med katerimi so bili tudi otroci.

Na ta način, v enem samem kadru vidimo razkošje in bedo sodobnega sveta

"Incident" se je zgodil okoli 3.30 ure to nedeljo popoldan, poroča Daily Mail.

Turisti so jih gledali odprtih ust, ko so se "potniki" v naglici izkrcali in nato z vso silo jurišali proti bližnjim peščenim hribom, nakar je video posnetek tega dogajanja postal novica dneva.

Plaže Španija

"Tečejo na 'all inclusive'", je bil eden od "duhovitih" komentarjev turistov, ki bi vsakemu normalnemu človeku obrnili želodec, komentira portal Noizz. In to zato, ker na eni strani vidimo ljudi, ki živijo svoje sanje, na drugi pa tiste, ki so šli skozi pekel in tvegali lastno kožo, v upanju na boljše življenje.

In čeprav so se oboji znašli v istem prečudovitem okolju - pričujoč komentar pod posnetkom "kaže, kako so njihovi svetovi resnično oddaljeni drug od drugega ter da so nekateri med nami resnično nezmožni empatije do revežev, vseh tistih pomoči potrebnih", sklene Noizz.