REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Seks-škandal župana iz Orbánove stranke: pricurljale vroče fotografije z jahte na Jadranu, nato pa še video posnetek …

Seks-škandal župana iz Orbánove stranke: pricurljale vroče fotografije z jahte na Jadranu, nato pa še video posnetek …Borkai je zmagal kljub seks-škandalu

Zsolt Borkai, župan Győrja iz vladajoče stranke Fidesz Viktorja Orbána, je vztrajal v predvolilni kampanji kljub dejstvu, da so v javnost “pricurljale” fotografije in video posnetek na katerem je videti, kako seksa s prostitutko na luksuzni jahti.

Da bi bila afera za javnost (ne le) na Madžarskem še bolj vroča, je pomenljiv podatek, da se pregrešno draga jahta nahaja v Jadranskem morju, poroča madžarski portal Index.hu.

Toda to ni vse - po fotografijah so se pojavili tudi video posnetki madžarskega župana, ki se je prepustil spolnim užitkom z množico prostitutk med orgijami na jahti na Jadranu.

54-letni Borkai, poročen in oče dveh otrok, se je znašel sredi seks-škandala le nekaj dni pred madžarskimi volitvami, potem ko so se na porno spletnih straneh pojavili posnetki, na katerih je videti, da so udeleženci orgij na plovilu uživali tudi kokain.

Kakor piše madžarski novinar in politični analitik Balazs Csekö, je jahta plula v bližini Dubrovnika v času, ko so bile posnete fotografije, od katerih so nekatere zelo eksplicitne.

“Le nekaj dni pred lokalnimi volitvami na Madžarskem, so bile na spletu kot strela z jasnega objavljene fotografije župana Győra Zsolta Borkaija v spremstvu več prostitutk na krovu ladje v bližini Dubrovnika. Borkai je bil predsednik madžarskega olimpijskega komiteja (med leti 2010 in 2017), a je zaupanje premierja Orbána izgubil pred dvema letoma”, je na Twitterju zapisal Csekö.

Župan, ki so ga ujeli z domnevnimi prostitutkami, je nato podal izjavo na lokalni televiziji.

Opravičil se je svoji družini, a tudi vztrajal, da zakona ni kršil in za svoje počitnice ni porabil javnih sredstev, piše Index.hu.

Dodaten problem pa je v tem, da nek bloger trdi, da je župan smrkal kokain na jahti.

Dodaten problem pa je v tem, da nek bloger trdi, da je župan smrkal kokain na jahti.

Zato je bil Borkai prisiljen nekoliko obrniti ploščo in javnosti ponuditi še eno zanimivo obrambo: zatrdil je, da so fotografije in video posnetki “deloma resnični, in deloma prirejeni”.

Ob vsem tem je vztrajal, da se iz volilnega boja ne bo umaknil.

“Brez boja se ne bom odpovedal (mestu) in ga izročil ljudem, ki ga ne morejo voditi in ne morejo zagotoviti njegovega napredka”, je sklenil Borkai.

Zanimivo je, da je fotografije objavila neznana oseba na blogu z imenom “Ez az ördög ügyvédje” (To je hudičev odvetnik), ki je bil medtem iz neznanih razlogov - zaprt.

Skrivnostni bloger je v svojem postu trdil, da je bil Borkai maja lani na jahti, na križarjenju po Jadranskem morju, v spremstvu znanega madžarskega odvetnika Zoltana Rakosfalvyja.

Še več, bloger trdi, da je Borkai križarjenje financiral z nezakonitimi nepremičninskimi posli z občino in da so bila tri dekleta, ki jih je videti na fotografijah - prostitutke ter da so vsi skupaj na zabavi intenzivno uživali v kokainu.

Drog sicer ni videti na objavljenih fotografijah, toda bloger, ki zase pravi, da je “hudičev odvetnik” grozi, da bo v prihodnje objavil posnetke, na katerih Borkai veselo “smrka kokain” in druge, ki ga močno kompromitirajo.

Bloger celo trdi, da je tudi sam sodeloval kot odvetnik pri koruptivnih dejanjih Borkaija in drugih veljakov iz vladajoče stranke Fidesz.

Fidesz je na spolni škandal svojega župana odgovoril z navedbo, da gre za njegovo zasebno zadevo, piše madžarski portal Hungary Today.

“Primer je del zasebnega življenja Zsolta Borkaija, zato ga ne bomo komentirali”, je sporočil oddelek Fidesza za odnose z javnostmi.

Lokalni Fidesz pa je pristavil, da je curljanje eksplicitnih fotografij del orkestrirane akcije opozicije, vendar da akcija ni potekala po načrtih.

“Ljudje so jezni zaradi uporabe takšnih orodij glede na to, da se Győr (pod Borkaijevo oblastjo) gradi in polepšuje.”

Opozicija na drugi strani išče odgovore v zvezi z denarjem, s katerim je Borkai plačal prostitutke in “žurko” na jahti.

“Če nekdo uživa na zabavi s pomočjo sredstev ‘biznisa’, zahvaljujoč kateremu je zaslužil milijarde pod taktirko politikov Fidesza, potem to postane javno vprašanje”, je dejal skupni kandidat opozicije za župana Gergely Karácsony.

Kandidat stranke Momentum Ákos Hegedűs pa je Borkaija pozval, naj se umakne iz volilne dirke, ker žgečkljivi posnetki in fotografije, po njegovem mnenju, niso zasebna stvar - javnost je, trdi Hegedűs, vedno upravičena vedeti, ali politik laže.

Škandal z razsipnim županom, ki je pretresal madžarsko javnost tik pred volitvami, ki so potekale 13. oktobra, je po trditvah lokalnih medijev prispeval k dejstvu, da je opoziciji uspelo močno izboljšati volilni rezultat.

Analitiki trdijo, da je prav primer Zsolta Borkaija odigral ključno vlogo pri spremembi, saj se je zgodil tudi najbolj presenetljiv premik v budimskih, sicer konzervativnih okrožjih …

Samemu Borkaiju pa je vendarle uspel veliki met - kljub razvpitem škandalu, se je obdržal v sedlu župana in, kot poročajo madžarski viri, tesno premagal protikandidate.

Delite članek