REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruske inovativne metode boja: Podzemni napadi in zajetje ukrajinskih izvidnikov v formatu »eden proti petim«

Ruske inovativne metode boja: Podzemni napadi in zajetje ukrajinskih izvidnikov v formatu »eden proti petim«Napadi na sovražnikove položaje skozi - kanalizacijsko cev... Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Telegram kanal projekta WarGonzo je objavil posnetek nadaljevanja junaške bitke v smeri Avdejevke, v kateri je ruski vojak vrgel granate na pet elitnih izvidnikov ukrajinskih oboroženih sil.

Spomnimo, sovražna skupina  petih ukrajinskih vojakov se je namenila ponovno zavzeti oporno točko, a jih je tam pričakal vojak 9. brigade 1. armadnega korpusa ruskih oboroženih sil.

V ukrajinske vojake je metal granate, tako da so izgubili vsako željo po boju.

Ruski kanali objavljajo novice in zanimive posnetke, ki kažejo, da ruski borci v bojih s pripadniki ukrajinskih oboroženih sil uporabljajo inventivne metode ter kažejo velik pogum. 

Ko so ugotovili, da točke ne morejo ponovno zavzeti, da pa jih tudi nihče ne bo pustil nazaj, so elitni borci ukrajinskih oboroženih sil sprejeli edino pravilno odločitev - da se vdajo.

Tako je en sam borec »devetke«, ki se zdaj bori pod vodstvom legendarnega poveljnika in junaka Rusije – »Bajkota«, ujel štiri preživele sovražnikove borce.

Štirje demoralizirani ukrajinski jurišniki so se predali, eden pa je med boji očitno umrl.

Na Telegram kanalu WarGonzo trdijo, da se takšne zgodbe dogajajo dnevno in zato že vnaprej obljubljajo poročanje o novih.

Pred tem so bile objavljene podrobnosti o nedavnem preboju ruskih jurišnikov v Avdejevki.

Izkazalo se je, da je približno 150 vojakov ruskih oboroženih sil prodrlo v sovražnikovo zaledje skozi cev s premerom 0,8 metra in dolžine dveh kilometrov ter nenadoma napadlo ukrajinske oborožene sile.

To jim je omogočilo, da so dosegli zaledje naprednih ukrajinskih položajev severno od rekreacijskega centra Carska Ohota (Carski lov) in zavzeli prve ulice Avdejevke.

Spomnimo, 20. januarja so se pojavila poročila, da je ruskim enotam zaradi drzne operacije uspelo zavzeti nekdanji rekreacijski center  Carska Ohota in dače zahodno od Vrtnega partnerstva (SNT) Vinogradniki.

Ruski vojaki v rovu
Ruski vojaki v rovu. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Ukrajinski garnizon sploh ni imel časa za resen odpor in je bil delno uničen, preživeli pa so se predali.

Ob tem je sodelovalo tudi topništvo, ki je bombardiralo položaje ukrajinske vojske zato, da je s truščem prikrilo zvoke spodkopavanja.

Borci »Pjatnaške« so zavzeli položaje ukrajinskih oboroženih sil in zajeli skupino ukrajinskih vojakov.

Ta »blitzkrieg« je izvedla Ločena diverzantsko-jurišna brigada (ODSB) »Veterani« ob podpori drugih enot ruskih oboroženih sil.

Ne da bi razkrili podrobnosti, je Telegram te jurišne brigade opozoril, da bo ta operacija vključena v vojaške učbenike.

»Izgube niso bile le minimalne, ampak skoraj nemogoče med napadom na celo manj utrjena območja. Vse se je zgodilo z bliskovito hitrostjo, v nekaj urah,« je zapisal kanal.

Vojaški dopisnik Sergej Sreda pa je dodal, da je bila ideja tako nora, da se je zdela nemogoča.

Pojavil se je video posnetek napada na položaje ukrajinskih oboroženih sil pri Avdejevki s pomočjo spodkopavanja.

Ob tem je sodelovalo tudi topništvo, ki je bombardiralo položaje ukrajinske vojske zato, da je s truščem prikrilo zvoke spodkopavanja.

»Ukrajinski vojaki na prvi obrambni črti, ki so bili zajeti, pravijo, da so bili preprosto šokirani, ko so videli ruske jurišnike, in sploh niso imeli časa priti k sebi,« je dejal vojaški dopisnik.

Spomnimo, da je pred tem v smeri Avdejevke mednarodna brigada »Pjatnaška« že uporabila taktiko podzemnega napada.

Borci so naredili 170-metrski predor pod položaji ukrajinskih oboroženih sil, v predor položili 500 kg razstreliva in dvignili sovražnikov okop v zrak.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek