REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Prišel ženski ob bankomatu, jo oropal, a ko je videl, koliko ima na računu, je naredil nekaj popolnoma nepričakovanega

Prišel ženski ob bankomatu, jo oropal, a ko je videl, koliko ima na računu, je naredil nekaj popolnoma nepričakovanegaSmejoči ropar, ki je pritegnil veliko pozornosti na svetovnem spletu, vir: YouTube

Nenavaden ropar je pritegnil veliko pozornosti na svetovnem spletu, ko je ženski, ki ji je hotel pokrasti komaj dvignjene juane, nenadoma vrnil denar, poroča South China Morning Post.

Ni stvar v tem, da kitajskemu roparju ne bi zadišal »ljudski denar«, kakor se dobesedno imenuje kitajska državna valuta renminbi juan, na kateri je portret pokojnega vodje Mao Zedonga.

Ni stvar v tem, da kitajskemu roparju ne bi zadišal »ljudski denar«, kakor se dobesedno imenuje kitajska državna valuta.

Ni problem niti v tem, da bi predrznega tatu zmotil pri delu strog pogled nekdanjega voditelja, ki je na Kitajskem stalnica na bankovcev vseh vrednosti, kljub dejstvu, da je Mao sanjal o družbi brez denarja in globoko preziral dobiček, pridobljen brez dela.

Kot razkriva videoposnetek, je ropar zaskočil žensko s hrbta, ko je prišla k bankomatu in ji izmaknil ves denar, ki ga je dvignila.

Toda, ko je ugotovil, da gre za zelo majhno vsoto, je bil razbojnik besen. Želel je več.

Zagrozil je žrtvi z nožem in ji ukazal, da naj nemudoma dvigne več denarja.

Zagrozil je žrtvi z nožem in ji ukazal, da naj nemudoma dvigne več denarja.

A ko se je na zaslonu znova odprl njen račun, se je ropar začel smejati. Na njem so namreč bile same - ničle.

Smilila se mu je, zato je »prijazni tat«, kot so nepridiprava nato poimenovali na Kitajskem, naredil nekaj povsem nepričakovanega – tarči svojega roparskega pohoda je vrnil ves že ukradeni denar.

Časniki poudarjajo, da najbrž gre za najbolj častnega roparja na svetu.

Okoliške kamere so posnele, kako se je krohotom smejal, ko je zapuščal prizorišče.

Ampak že zelo kmalu mu ni bilo več do smeha – policija ga je izsledila, aretirala in odpeljala na policijsko postajo.

Portal Inkstonenews.com pa kljub temu poudarja, da najbrž gre za najbolj častnega kitajskega roparja: »On ima svoje standarde - je pač staromodni ropar ...«

Komentarji